India Aranyháromszög és Varanasi

Galéria

Jelenleg ajánlatunk nem foglalható. További információért érdeklődjön munkatársainknál, nézzen körül több ezer ajánlatunk között, vagy tekintse meg hasonló utazásainkat:
India

Utazásunk India legszebb látnivalóit érinti, talán a lehető legszebb időszakban. A Holi fesztivál csodálatos élményét Rajasthan meseszép városában, Jaipurban élhetjük át! Igazán különleges élményekkel gazdagodhatunk a körutazásunk során. A Taj Mahal csodás látványa, a Szelek Palotájának szédületes homlokzata vagy éppen az Amber Erődnél tett elefántolás illetve a Gangeszen tett esti csónakázásunk sokáig emlékezetes pillanatok maradnak.

Utazás alapadatai:

Utazás: menetrendszerinti járattal
Típus: Klasszikus körutazás

Szállásleírás:


4*-os szállodák, India

Szállás: Hotel
Besorolás: 4*

Egyéb szolgáltatások:
4*, Hotel

Programleírás:

Utazásunk India legszebb látnivalóit érinti, talán a lehető legszebb időszakban. Igazán különleges élményekkel gazdagodhatunk a körutazásunk során. A Taj Mahal csodás látványa, a Szelek Palotájának szédületes homlokzata vagy éppen az Amber Erődnél tett elefántolás illetve a Gangeszen tett esti csónakázásunk sokáig emlékezetes pillanatok maradnak.

1. nap: Budapest-Delhi

Várhatóan a délutáni órákban indulunk egy menetrendszerinti járattal Indiába, ahova egy átszállást követően a reggeli órákban érkezünk.

2. nap: Delhi

A reggeli órákban érkezünk India fővárosába, Delhibe. A délelőtt folyamán az Unesco Világörökségének részét képező Humájun császár síremlékét keressük föl. Az indiai iszlám építészet egyik kiemelkedő példája. Innen az India Gate felé vesszük az irányt, hogy betekintést nyerjünk a modern India építészetébe. Végig sétálunk a Rajpath parkosított területén a Központi Kormányhivatalok felé. Az estét a szállásunkon töltjük Delhiben.

3. nap: Delhi-Agra

Reggeli után belevetjük magunkat India színes forgatagába. Ó-Delhi felé vesszük az irányt, és a város jelképének is számító csodás Vörös Erőd felfedezésére indulunk. A Yamuna folyó partján épített 17. századi erőd márvány pavilonjai a színes díszítésekkel igazán remek fotótémát szolgáltatnak. Innen átmegyünk India legnagyobb mecseteként számon tartott Jama Masjid-hoz. A monumentális épület nagyságát mutatja, hogy péntekenként akár 20000 ember is imádkozhat a mecsetben. Délután indulunk Agra városába, hogy este már a Taj Mahalra városában vacsorázzunk, mely felejthetetlen élménnyel fog bennünket megajándékozni.

4. nap: Agra

A délelőtti órákat utazásunk egyik csúcspontjával, a Taj Mahal fényképezésével töltjük. A szerelem emlékműveként is emlegetett épület apró részleteitől kezdve, az őt körbe ölelő parkig csodás látványt nyújt. A felejthetetlen délelőtti program után a délutáni órákat az Agra Erőd megismerésével töltjük. Remek kilátás nyílik innen a Taj Mahalra, de az erőd sem fog csalódást okozni a pompás márvány pavilonjaival és a robosztus falaival. Vacsoránkat egy hangulatos tetőteraszon fogyasztjuk el, ahonnan jól látni a Taj Mahalt.

5. nap: Agra-Fatehpur Sikiri-Jaipur

A kora reggeli órákban indulunk kisbuszunkkal Fatehpur Sikiri régi palotái és óriás mecsete felé. Akbar mogul császár uralkodása alatt a birodalom fővárosaként funkcionált a mesterséges dombra épített város. Az épületegyüttes a mai napig inspirációt nyújt az indiai építészet számára. 1986-ban méltán került föl az Unesco Világörökségi listájára. A palota mellett található mecset India legnagyobb, és egyben legősibb iszlám vallási építményei közé tartozik, hatalmas impozáns kapukkal lenyűgözve a látogatókat. Napunk hátralévő részében Rajasthan tartományba utazunk, hogy a késő délutáni órákban érkezzünk Jaipurba.

6. nap: Jaipur

A délelőtti órákban felfedezzük a város nevezetességeit. A Városi Palota csodás épületei, kapui közt kezdjük a barangolásunkat, ahol többek közt a világ legnagyobb ezüst kancsói is megtalálhatóak. Innen átsétálunk a szomszédságában fekvő Jantar Mantar obszervatóriumába. Érdekes műszerek sokasága vár itt ránk. A nap további részét Jaipur leghíresebb épületénél, a Szelek Palotájánál töltjük. Időutazásunk végeztével visszatérünk a szállásunkra.

7. nap: Jaipur-Amber-Delhi

Kora reggel indulunk Amber pazar erődje felé. Magába az erődbe elefántháton kapaszkodunk fel, hogy a robosztus falak mögött rácsodálkozzunk az évszázadok óta érintetlenül álló pompás palotákra, lakosztályokra. Gyönyörű panoráma nyílik innen föntről az alattunk elterülő kisebb dombokra. Miután befejeztük a látogatásunk az erődben hosszabb buszozásra indulunk és visszatérünk Delhibe, ahol elfoglaljuk a szállásunk.

8. nap: Delhi-Varanasi

Várhatóan a délelőtti órákban indulunk belső repülőjáratunkkal a Gangesz partján elterülő szent városba. A közel 3000 éves múltra visszatekintő város napjai nem igazán változtak az elmúlt évszázadokhoz képest. Szállásunk elfoglalása után gyalogosan indulunk a Gangesz partján egy kisebb felfedező sétára. Az esti órákat a Manikarnika Ghat környékén töltjük és közvetlen részesei leszünk az esti rituális imádkozásnak.

9. nap: Varanasi, Sarnath, Varanasi

Korán reggel kelünk és elsétálunk a Gáthakhoz, hogy átéljük a reggeli rituális imádság pillanatait, illetve betekintést nyerjünk a helyiek életébe. A késő délelőtti órákban sétálunk vissza a szállásunkra, majd riksákba ülünk és egy kisebb utazást teszünk Sarnath városába, mely nagy jelentőséggel bír a buddhisták körében. Kr.e. 528-ban Buddha itt indította el a Tan kerekét, a megmaradt romok között számtalan sztúpa, kis kolostor vár arra, hogy felfedezzük. Az esti további részét Benáreszben (Varanasi) töltjük és ismét kisétálunk a Gátakhoz.

10. nap: Varanasi, Delhi

Reggelink elfogyasztása után belső repülőjárattal utazunk vissza Delhibe. A szállásunk elfoglalása után fakultatív lehetőségünk lesz még a városban kalandozni egy picit, pl. megtekintjük a Lótusz Templomot és elvegyülhetünk a Pahar Ganj utcáiban.

11. nap: Delhi-Budapest

A hajnali órákban indul a repülőgépünk, egy átszállást követően a délutáni órákban érkezünk Budapestre.

Kiemelt látnivalók az út során:

Red Fort, Delhi (Unesco Világörökség)

Qutub Minar, Dehi (Unesco Világörökség)

Humayun’ Tomb, Delhi (Unesco Világörökség)

Agra Fort, Agra (Unesco Világörökség)

Taj Mahal, Agra (Unesco Világörökség)

Fatehpur Sikiri (Unesco Világörökség)

The Jantar Mantar, Jaipur (Unesco Világörökség)

Amber Erőd, Rajasthan

Varanasi és Sarnath

Tudnivalók:

Az alapár tartalmazza: a repülőjegyet, az utazást Észak-Indián belül busszal, a szállásokat szállodákban és a reggeliket, a helyi vezetők díját, a szervezést és a magyar nyelvű idegenvezetést.

Az alapár nem tartalmazza: a repülőjegy illetékét és a belső repülőjegy árát (kb. 199 900 Ft/fő), a belépők (kb. 150 EUR/fő), a kötelező borravalók (kb. 60 EUR/fő), az esetleges védőoltások, a biztosítás és az indiai vízum árát (kb. 32 900 Ft).

Egyágyas felár: 99 990 Ft/fő

Utazás: Budapestről nemzetközi repülőjárattal utazunk Delhibe. Indiában: bérelt légkondicionált autóbusszal, taxival és riksákkal utazunk. Belső repülőjárat Delhi - Varanasi - Delhi útvonalon.

Szállás: 3 éjszakát töltünk Delhiben, 2 éjszakát Agrában, 2 éjszakát Jaipurban, 2 éjszakát Varanasiban. A körút során középkategóriás, helyi besorolásnak megfelelő 4*-os szállodákban alszunk Varanasiban hangulatos Gangesz közeli szálláson alszunk. Egyedül jelentkezőket igyekszünk korra és nemre való tekintettel társítani. A szobák mérete és tájolása eltérő lehet.

Étkezés: Reggeliket tartalmazza az alapár. Az ebédet és a vacsorákat az idegenvezető által gondosan kiválasztott éttermekben fogjuk elfogyasztani. Egy átlagos étkezés ára: 1600-1800 forint. Az ételek leginkább az indiai konyha fogásaiból kerülnek ki, sok rizst, zöldséget és csirkét tartalmaznak, és egészségügyi szempontból biztonságosak. Csapvíz fogyasztása szigorúan tilos, csak palackozott vizet lehet fogyasztani, ennek az ára kb. 150-250 Ft.

Pénz: India hivatalos pénzneme a rúpia (INR). Célszerű eurót hozni magunkkal és azt beváltani. A hitelkártyák elfogadása limitált és ATM automaták is kevés helyen találhatóak. India olcsó ország, bár a minőségi árukat meg kell fizetni. Ajánlott költőpénznek kb. 120 000 forintot ajánlunk +150 eurót/fő a belépőkre és az elefátolásra (15 euró/fő), kötelező borravaló 60 euró/fő. A belépők árát az idegenvezető a helyszínen szedi össze.

Létszám: A csoport minimális létszáma 10 fő, míg a maximális létszám 17 fő.

Nehézség: Könnyű és változatos világjárásnak felel meg az utazásunk. Azonban India az ellentmondások országa, így a gyönyörű helyek mellett a nyomorral is találkozhatunk. Némi alkalmazkodó képességgel és jókedvvel azonban életünk egyik legemlékezetesebb utazása elé nézünk.

Higiénia: Csak palackozott víz fogyasztását javasoljuk, ami egyébként mindenütt kapható. Figyeljünk oda minden alkalommal, hogy a vásárolt zöldséget, gyümölcsöt alaposan megmossuk, valamint érdemes éttermi étkezések előtt és után alkohollal fertőtleníteni a gyomruk. Ha odafigyelünk, jó eséllyel elkerüljük az emésztési jellegű kellemetlen szituációkat. Kötelezően előírt védőoltás indiai tartózkodás esetére nincs, de javasoljuk a Hepatitis A és B védőoltást.

Természetesen egy-két alapvető orvosságot érdemes hozni: lázcsillapítót, fájdalomcsillapítót, hasfogót, hashajtót, görcsoldót valamint fertőtlenítőszert és ragtapaszt.

Vízum: Magyar állampolgárok részére vízum és a kiutazástól számítva legalább hat hónapig érvényes útlevél szükséges. Ára: kb. 32 900 Ft

Biztosítás: Javasolt, ez irodánkban könnyűszerrel megköthető.

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Térkép
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak