India Aranyháromszög és Goa hosszabbítás

Galéria

Jelenleg ajánlatunk nem foglalható. További információért érdeklődjön munkatársainknál, nézzen körül több ezer ajánlatunk között, vagy tekintse meg hasonló utazásainkat:
India

Utazásunk India legszebb látnivalóit érinti. A Taj Mahal csodás látványa, a Szelek Palotájának szédületes homlokzata vagy éppen az Amber Erődnél tett elefántolás sokáig emlékezetes pillanatok maradnak.

 

Utazás alapadatai:

Utazás: menetrendszerinti járattal
Típus: Klasszikus körutazás

Szállásleírás:


4*-os szállodák, India

Szállás: Hotel
Besorolás: 4*

Egyéb szolgáltatások:
4*, Hotel

Programleírás:

Utazásunk India legszebb látnivalóit érinti. A Taj Mahal csodás látványa, a Szelek Palotájának szédületes homlokzata vagy éppen az Amber Erődnél tett elefántolás sokáig emlékezetes pillanatok maradnak és természetesen a Naplementék, melyeket Goa csodálatos tengerpartjain élhetünk át...

1. nap: Budapest-Delhi

Várhatóan a délutáni órákban indulunk egy menetrendszerinti járattal Indiába, ahova egy átszállást követően a hajnali órákban érkezünk.

2. nap: Delhi

A hajnali órákban érkezünk India fővárosába, Delhibe. A reptérről egyenesen a szállásunkra indulunk. Némi alvás és pihenés után, a délelőtti órákban elfogyasztjuk a reggelinket, közben átbeszéljük az elkövetkezendő napok programjait. A délután folyamán az Unesco Világörökségének részét képező Humájun császár síremlékét keressük föl. Az indiai iszlám építészet egyik kiemelkedő példája. Innen az India Gate felé vesszük az irányt, hogy betekintést nyerjünk a modern India építészetébe. Végigsétálunk a Rajpath parkosított területén a Központi Kormányhivatalok felé. Az estét a szállásunkon töltjük Delhiben.

3. nap: Delhi-Agra

Reggeli után belevetjük magunkat India színes forgatagába. Ó-Delhi felé vesszük az irányt, és a város jelképének is számító csodás Vörös Erőd felfedezésére indulunk. A Yamuna folyó partján épített 17. századi erőd márvány pavilonjai a színes díszítésekkel igazán remek fotótémát szolgáltatnak. Innen átmegyünk India legnagyobb mecseteként számon tartott Jama Masjid-hoz. A monumentális épület nagyságát mutatja, hogy péntekenként akár 20000 ember is imádkozhat a mecsetben. Délután indulunk Agra városába, hogy este már a Taj Mahalra városában vacsorázzunk, mely felejthetetlen élménnyel fog bennünket megajándékozni.

4. nap: Agra

A délelőtti órákat utazásunk egyik csúcspontjával, a Taj Mahal fényképezésével töltjük. A szerelem emlékműveként is emlegetett épület apró részleteitől kezdve, az őt körbe ölelő parkig csodás látványt nyújt. A felejthetetlen délelőtti program után a délutáni órákat az Agra Erőd megismerésével töltjük. Remek kilátás nyílik innen a Taj Mahalra, de az erőd sem fog csalódást okozni a pompás márvány pavilonjaival és a robosztus falaival. Vacsoránkat egy hangulatos tetőteraszon fogyasztjuk el, ahonnan jól látni a Taj Mahalt.

5. nap: Agra-Fatehpur Sikiri-Jaipur

A kora reggeli órákban indulunk kisbuszunkkal Fatehpur Sikiri régi palotái és óriás mecsete felé. Akbar mogul császár uralkodása alatt a birodalom fővárosaként funkcionált a mesterséges dombra épített város. Az épületegyüttes a mai napig inspirációt nyújt az indiai építészet számára. 1986-ban méltán került föl az Unesco Világörökségi listájára. A palota mellett található mecset India legnagyobb és egyben legősibb iszlám vallási építményei közé tartozik, hatalmas impozáns kapukkal lenyűgözve a látogatókat. Napunk hátralévő részében Rajasthan tartományba utazunk, hogy a késő délutáni órákban érkezzünk Jaipurba.

6. nap: Jaipur

A délelőtti órákban felfedezzük a város nevezetességeit. A Városi Palota csodás épületei, kapui közt kezdjük a barangolásunkat, ahol többek közt a világ legnagyobb ezüst kancsói is megtalálha-tóak. Innen átsétálunk a szomszédságában fekvő Jantar Mantar obszervatóriumába. Érdekes mű-szerek sokasága vár itt ránk. A nap további részét Jaipur leghíresebb épületénél, a Szelek Palotá-jánál töltjük. Időutazásunk végeztével visszatérünk a szállásunkra.

7. nap: Jaipur-Amber-Delhi

Kora reggel indulunk Amber pazar erődje felé. Magába az erődbe elefántháton kapaszkodunk fel, hogy a robosztus falak mögött rácsodálkozzunk az évszázadok óta érintetlenül álló pompás palotákra, lakosztályokra. Gyönyörű panoráma nyílik innen föntről az alattunk elterülő kisebb dombokra. Miután befejeztük a látogatásunk az erődben hosszabb buszozásra indulunk és visszatérünk Delhibe, ahol elfoglaljuk a szállásunk.

8. nap: Delhi-Goa

Egy délelőtti géppel repülünk Goára. A tengerparti szállásunk elfoglalása után fürdőzünk az Indiai-óceánban, majd egy esti, tengerparti halvacsorával fejezzük be a napot.

9. nap: Ó-Goa

Reggeli után a régi portugál gyarmat központját, Ó-Goa nevezetességeit járjuk be. A világörökség részét képező portugál gyarmati építészet emlékei a Bom Jesus Bazilika, az Assisi Szent Ferenc templom és a püspöki székesegyház, mind sajátos hangulatot kölcsönöz a helynek. Ó-Goa után megtekintjük a tengerre néző Aguada-erődöt. Érkezés a kora délután órákban, este naplemente nézés a közeli félsziget szikláiról, utána hangulatos vacsora a tengerparton.

10. nap: Goa, hajókirándulás az Indiai-óceánon

A mai napon egy rövid hajókázásra indulunk az Indiai-óceánon. Először delfinnézőbe megyünk, ha szerencsénk van, láthatunk is egy párat, majd átmegyünk a csak vízen megközelíthető Pillangó-partra, itt kikötünk, fürdőzünk egyet és kísérőink grilleken halat sütnek nekünk, majd a Majom-sziget mellett elhajózva visszaérünk a szállásunkra.

11. nap: Goa

A mai napunkon a pihenésé a főszerep. Míg otthon tombol a hideg időjárás, addig kellemes pihenhetünk a pálmafák alatt, miközben egy kellemes koktélt iszogatunk. 

12. nap: Goa, Delhi

A délelőtti órákban a pihenésé a főszerep, csobbanunk egy utolsót az óceánba és a kora délutáni órákban megkezdjük az utazásunk Delhibe. A reptér mellett elfoglaljuk a szállásunk és pihenéssel töltjük az est további részét.

13. nap: Delhi, Budapest

A hajnali órákban megkezdjük a hazautazásunk Budapestre, ahova várhatóan a délutáni órákban érkezünk.


Tudnivalók:

Az alapár tartalmazza: az utazást Indián belül busszal, a szállásokat szállodákban és a reggeliket, a szervezést és a magyar nyelvű túravezetést.

Az alapár nem tartalmazza: a repülőjegyeket és azok illetékét (kb. 249 990 Ft/fő), a belépők, nemzeti park engedélyek, helyi idegenvezetők és szolgáltatók árát (kb. 180 Euró/fő), az esetleges védőoltások, a biztosítás és az indiai vízum árát (kb. 43 000 Ft).

Utazás: Budapestről nemzetközi repülőjárattal utazunk Delhibe. Indiában: bérelt légkondicionált autóbusszal utazunk és belső repülőjárattal, Goán taxikkal.

Szállás: 4 éjszakát töltünk Delhiben, 2 éjszakát Agrában, 2 éjszakát Jaipurban, 4 éjszakát Goán. A körút során helyi besorolásnak megfelelő 4*-os szállodákban alszunk, Goán pedig egy resort jellegű tengerparti szálláson. Egyedül jelentkezőket igyekszünk korra és nemre való tekintettel társítani. A szobák mérete és tájolása eltérő lehet. .

Étkezés: Reggeliket tartalmazza az alapár. Az ebédet és a vacsorákat az idegenvezető által gondosan kiválasztott éttermekben fogjuk elfogyasztani. Egy átlagos étkezés ára: 1400-1800 forint. Az ételek leginkább az indiai konyha fogásaiból kerülnek ki, sok rizst, zöldséget és csirkét tartalmaznak, és egészségügyi szempontból biztonságosak. Csapvíz fogyasztása szigorúan tilos, csak palackozott vizet lehet fogyasztani, ennek az ára kb. 100-120 Ft.

Pénz: India hivatalos pénzneme a rúpia (INR). Célszerű eurót hozni magunkkal és azt beváltani. A hitelkártyák elfogadása limitált és ATM automaták is kevés helyen találhatóak. India olcsó ország, bár a minőségi árukat meg kell fizetni. Ajánlott költőpénznek kb. 150 000 forintot ajánlunk. 

Létszám: A csoport minimális létszáma 10 fő, míg a maximális létszám 17 fő.

Nehézség: Könnyű és változatos világjárásnak felel meg az utazásunk. Azonban India az ellentmondások országa, így a gyönyörű helyek mellett a nyomorral is találkozhatunk. Némi alkalmazkodó képességgel és jókedvvel azonban életünk egyik legemlékezetesebb utazása elé nézünk.

Higiénia: Csak palackozott víz fogyasztását javasoljuk, ami egyébként mindenütt kapható. Figyeljünk oda minden alkalommal, hogy a vásárolt zöldséget, gyümölcsöt alaposan megmossuk, valamint érdemes éttermi étkezések előtt és után alkohollal fertőtleníteni a gyomruk. Ha odafigyelünk, jó eséllyel elkerüljük az emésztési jellegű kellemetlen szituációkat. Kötelezően előírt védőoltás indiai tartózkodás esetére nincs, de javasoljuk a Hepatitis A és B védőoltást.

Természetesen egy-két alapvető orvosságot érdemes hozni: lázcsillapítót, fájdalomcsillapítót, hasfogót, hashajtót, görcsoldót valamint fertőtlenítőszert és ragtapaszt.

Vízum: Magyar állampolgárok részére vízum és a kiutazástól számítva legalább hat hónapig érvényes útlevél szükséges. Ára: kb. 43 000 Ft. https://www.eoibudapest.gov.in/page/regular-visa-services/

Biztosítás: Javasolt, ez irodánkban könnyűszerrel megköthető.

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Térkép
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak