Kalandutazás Grúziában

Galéria

Jelenleg ajánlatunk nem foglalható. További információért érdeklődjön munkatársainknál, nézzen körül több ezer ajánlatunk között, vagy tekintse meg hasonló utazásainkat:
Grúzia

Fenséges, régi templomaival, gyönyörű havas hegyeivel és zöld völgyeivel, lankás bortermő vidékeivel Grúzia az egyik legszebb ország, ahová ellátogathatunk.

Kiscsoportos prémium utazás - maximum 17 fő!

Utazás alapadatai:

Utazás: menetrendszerinti járattal
Típus: Kaland

Szállásleírás:


Középkategóriás szállodák, Grúzia

Szállás: Hotel
Besorolás: 3*

Egyéb szolgáltatások:
3*, Hotel

Programleírás:

1. nap: Budapest, Kutaiszi 

A késő esti órákban a Wizz Air légitársaság járatával kezdjük meg utazásunk Grúzia második legnagyobb városába, Kutaiszibe.  

2. nap: Kutaiszi, Mcheta, Tbiliszi 

A hajnali órákban érkezünk Kutaiszi repülőterére, ahol a pénzváltás után tovább indulunk Grúzia fővárosába. Útközben látogatást teszünk az ország egykori fővárosába, Mchetába. Az egyik legősibb grúz város arról is nevezetes, hogy 317-ben itt vették fel a keresztény vallást. A Svetitskoheli-székesegyház a grúz ortodox egyház központja és az ország második legnagyobb egyházi épülete, mely 1994-ben az Unesco világörökség listájára is felkerült. Kényelmes tempóban ismerkedünk a grúz történelem igen fontos épületeivel. A város fölötti hegyen Dzsvari-kolostora tekint le a két folyó találkozásánál elterülő településre. A szintén Unesco világörökségi védelmet élvező templom 545 körül épült és ma is fontos zarándokhely. Miután megcsodáltuk Mcheta települését tovább indulunk Grúzia fővárosába. A délutáni órákban a pihenésé a főszerem, majd közös vacsorára indulunk, ahol megtartjuk ismerkedési estünket. 

3. nap: Tbiliszi, Ananuri-erőd, Gergeti Szentháromság templom, Tbiliszi 

A mai napunkon a Kaukázus hegyei felé vesszük az irányt.  A grúz hadiúton haladunk, ahol útközben több magas hágón is átkelünk és megtekintjük az ősi Ananuri-erődöt. Fantasztikus helyen elterülő erődben betekintést nyerhetünk, a hegyi élet nehézségeibe. Innen tovább haladunk Kazbegibe, ahonnan elindulunk a 2170 méter magasan, a Kaukázus hegyei között fekvő Gergeti Szentháromság templomhoz, mely Grúzia jelképe. A háttérben a Kazbek 5034 méteres csúcsa magasodik, mely festői hátteret ad a kis dombon álló templomnak. A templomhoz kb. fél óra feljutni, melyet helyi terepjárókkal teszünk meg. Itt természetesen hosszabb időt töltünk. Miután átéltük a hely lenyűgöző hangulatát egy helyi családhoz térünk be elfogyasztani az ebédet. Itt testközelből tapasztalhatjuk a vidéki grúz konyha különleges ízvilágát. Tbiliszibe csak az esti órákban térünk vissza.   

4. nap: Tbiliszi 

Reggeli után Grúzia fővárosával ismerkedünk, melyet gyalogosan fedezünk föl, igaz kipróbáljuk a helyi felvonót illetve a metrót is. Az Óváros nevezetességeit tekintjük meg: az 1200-as évek végén emelt Metekhi templomot, a Narikala erődöt, a Ferde óratornyot, a 6. században épült Anchiskhati bazilikát, a Függetlenség teret és a Mtkvari folyó másik partján lévő grandiózus, 2004-ben épített Szentháromság katedrálist, hogy csak a legfontosabbakat említsük. A délutáni órákban fakultatív kipróbálhatjuk a helyi hamamot, illetve szabad program keretében ismerkedhetünk a híres helyi grúz konyakokkal. 

5. nap: Kakheti régió (Grúzia leghíresebb bortermelő vidéke)

A mai napunkon is számtalan izgalmas helyszínben fogunk gyönyörködni. A reggeli elfogyasztása után indulunk Grúzia igen látványos, a bortermeléséről híres régiójába. Hagyományos, a tradíciókat komolyan ápoló, illetve a modern technika vívmányait használó borászatokkal is fogunk találkozni. A legfrissebb kutatások szerint 6000 évvel ezelőtt a mai Grúzia területén termeltek először borokat. 

A napunk nem csak a borok körül forog, pl. Sighnaghi településéről csodálatos kilátásunk lesz a Kaukázus csúcsaira, illetve az Alazani völgyre is. Természetesen borokat is kóstolunk a mai napunkon, Khareba sziklába vájt pincészetében ismerkedünk a grúz remekekkel. Szállásunkra csak a késő délutáni órákban térünk vissza.

6. nap: Tbiliszi, Upliszcihe, Gori, Kutaiszi 

A reggeli után indulunk Kutaiszi városa felé. Útközben a Gori melletti Upliszcihe hegyoldalba vájt őskori barlanglakásait tekintjük meg. A 40.000 m2-en elterülő város egykor fontos szerepet töltött be Grúzia életében, így egy kisebb időutazáson vehetünk részt. Rövid buszozást követően érkezünk Sztálin szülővárosába, Goriba, ahol megtekintjük a Sztálin múzeumot, illetve megnézzük a híres vasúti kocsit melyet a generális használt. A késő délutáni órákban érkezünk Kutatiszibe, ahol elfoglaljuk a szállásunk. 

7. nap: Kutaiszi, Bagrati katedrális, Motsameta, Gelati 

Reggeli után Kutaiszi leghíresebb látványosságát, a Bagrati katedrálist nézzük meg. Az Unesco világörökségi listáján szereplő templom fontos szerepet játszott a grúz ortodox egyház és Grúzia életében is. Innen az Unesco világörökség listáján is szereplő Gelati kolostorhoz megyünk, melyet a 12. században kezdtek építeni és a középkorban Grúzia legfontosabb oktatási intézményének adott helyet és az ország kulturális központja volt. Majd a Motsameta kolostort következik, melyet szinte teljes egészében egy folyó vesz körül. A festői környezetben lévő kolostor csendesebb és kevésbé látogatott, mint Gelati. Érkezés Kutaiszibe a délutáni órákban, ahol lehetőségünk nyílik a városi piacon kalandozni.  

8. nap: Kutaiszi, Okatse-kanyon, Kutaiszi 

A mai napon a kulturális látnivalók után a természeti látnivalóké a főszerep. Reggeli után a Kutaiszitől 40 km-re északra lévő álomszép Okatse-kanyonba indulunk, ahol a kanyon fölé épített függőhídrendszerről csodáljuk meg az alattunk elterülő gyönyörű völgyet. A kirándulásról a buszunkhoz helyi terepjárókkal térünk vissza. Innen a Prométheusz-barlangba megyünk. A gyönyörű cseppkőbarlang hatalmas és bámulatos cseppköveivel és varázslatos, álomszerű kivilágításával Grúzia egyik leglátogatottabb barlangja. Kutaiszibe a késő délutáni órákban érkezünk. Szállásunk ma még rendelkezésünkre áll, így a délután további részében a pihenésé a főszerep. A késő éjszakai órákban indulunk a repülőtérre.   

9. nap: Kutaiszi-Budapest 

Hazautazás Budapestre hajnali indulással. Érkezés a reggeli órákban.

 

Általános információ: utazás Budapest - Kutaiszi - Budapest útvonalon menetrendszerinti járattal. 

Az ár tartalmazza: a szállást 7 éjszakára, a reggelis ellátást, a transzfereket, valamint a magyar nyelvű túravezetést.

A részvételi díjon felül fizetendő: a repülőjegy illetékkel kb. 65 000 Ft/fő, 20kg-os feladott poggyász kb. 25 000 Ft/fő, a baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás, a sztornóbiztosítás (teljes összeg 2%-a) és a foglalási díj 500 Ft/fő.

Elsőbbségi beszállás: (Ez a szolgáltatás garantálja a kézipoggyász fedélzeten történő szállítását) kb. 5 000 Ft/fő-től.

Helyfoglalás: (Ez garantálja az együtt utazóknak az egymás melletti ülőhelyeket) kb. 3 000 Ft/fő-től.

Tervezett menetrend:  Légitársaság: WizzAir

Oda út:     Budapest - Kutaiszi       23:20 - 04:20 (érkezés másnap)

Haza út:    Kutaiszi - Budapest      05:05 - 06:15

Helyszínen fizetendő belépődíjak és egyéb költségek: idegenforgalmi adó és nemzeti park belépők, helyi vezetők, illetve belépők: 90 euró/fő.

Szállás: 4 éjszakát töltünk Tbilisziben, 3 éjszakát Kutaisziben. A körút során helyi besorolásnak megfelelő 3*-os szállodákban alszunk.

Ellátás: reggeli.

Utazás: menetrendszerinti járattal Budapest - Kutaiszi - Budapest útvonalon.

Maximális utaslétszám: 17 fő.

Úti okmány: Az utazáson a hazaút dátumáig érvényes útlevéllel vagy kártyás személyi igazolvánnyal is részt lehet venni.

 

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Térkép
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak