Kalandnyaralás a Fülöp-szigeteken

Jelenleg ajánlatunk nem foglalható. További információért érdeklődjön munkatársainknál, nézzen körül több ezer ajánlatunk között, vagy tekintse meg hasonló utazásainkat:
Fülöp-szigetek

Népszerű kalandutazásaink egyik legújabb gyöngyszeme a Fülöp-szigetek-i kalandnyaralás! Izgalmas, kalandos programok várnak bennünket Délkelet-Ázsia egyik legszebb országában. Jellegzetes, a tengerből kiemelkedő mészkőhegyek között hajózunk, lagúnákban snorkelezünk, talán a Világ legszebb tengerpartjain pihenünk vagy éppen tengerikajakozunk...

Utazás alapadatai:

Utazás: menetrendszerinti járattal
Típus: Kaland

Szállásleírás:


Fülöp-szigeteki resort szállások

Szállás: Aparthotel

Egyéb szolgáltatások:
Aparthotel

Programleírás:

1. nap: Budapest/Bécs*

A mai napunkon az utazásé a főszerep, a kora délutáni órákban induló nemzetközi repülőjárat repít el egy átszálást követően a Fülöp-szigetek fővárosába.

2. nap: Manila

Várhatóan a délutáni órákban már Manila nyüzsgő forgataga veszi körbe kiscsoportunkat. Gyors transzfer a szállodába, egy hangulatos vacsora következik, majd nyugovóra térünk, hogy holnaptól frissen vágjunk bele a kalandnyaralásunk legszebb napjaiba.

3. nap: Manila, Coron City (Busuanga Island)

A délelőtti órákban még megnézzük Manila történelmi részét, mely még a 16. században alakult ki, a spanyol hódítóknak köszönhetően. Majd átrepülünk a Fülöp-szigetek egyik legszebb szigetére. Érkezést követően elfoglaljuk a szállásunk, közvetlen utána a pálmafákkal szegélyezett homokos tengerparton napozunk és természetesen a jeges koktélok szürcsölgetése után/közben/mellett csobbanunk a kék minden színében ragyogó tengerben. A naplemente megtekintése után jöhet a jól megérdemelt street food stílusban elkészített friss fogásból készített halas vacsora...


4. nap: Busanga Island, Coron Island

Egészen elképesztő nap vár ismét bennünket. A Fülöp-szigetek jellegzetes hajóival, melyeket elképzelhető, hogy csak úszva tudunk megközelíteni indulunk a környező szigetvilág „felfedezésére”. Coron szigetét a vad mészkőhegyek, mészkőtűsziklák jellemzik, melyeket elképesztő módon ragadt meg a zöld növényzet. A tenger színével keverve, mintha egy másik bolygón lennénk, olyan érzésünk támad. A víz alatt világról csak halkan jegyezzük meg, hogy színes korallok és elképesztő mennyiségű színes halacska jellemezi ezeket a vizeket, így természetesen a snorkel felszerelés sem maradhat a hajóban. A szigeten kikötünk s pár rövid, de annál nehezebb kaptatót leküzdünk, hogy egy fantasztikus kilátópontról tekintsünk le. A döbbenetesen szép napunk után haza utazunk, ahol pár koktéllal és a naplementével feltesszük a mai napunkra a koronát.

5. nap: Coron Town, Lusong Islands, Pass Island

Ismét hajóra szállunk, hogy bővítsük a Fülöp-szigeteki ismereteinket. Elhajózunk a II. világháborúban elsüllyedt japán hadihajó roncsához, s ha már arra járunk persze, hogy snorizunk is egyet! Innen Lusung érintetlen koralljaihoz hajózunk, ahol szintén a vízbe csobbanunk, Pass szigetén fogjuk ez ebédünket elfogyasztani, s a pálmafák alatt hűsölni, lazulni picit, természetesen a vízpart közvetlen közelében. Szállásunkra a délutáni órákban térünk vissza.


6. nap: Coron City (Busuanga Island), El Nindo

Fájó szívvel elbúcsuzunk Busuanga szigetétől és áttesszük a székhelyünk Palawan szigetére. Izgalmas, ám annál szebb utazásban lesz részünk. A két sziget közt működő kompjárattal utazunk, s ezalatt gyönyörködhetünk a tengert szépségeiben, illetve a kis szigetekben, melyek az utunk mellett találhatóak. Szállásunk El Nido kisvárosában lesz.


7. nap: El Nido (Palawan): Tour A - A hajókirándulás

A reggeli elfogyasztása után a sziget leghíresebb túrájára indulunk, azaz vár bennünket a Tour A. Jellegzetes hajónkkal a lagúnák bűvöletébe kerülünk. A világtól elrejtett lagúnák várnak arra, hogy pancsoljunk bennünk, s közben a sziklafalak és a rajtuk rejtélyes módon éldegélő növényekben csodálkozhatunk. S persze, hogy a nap folyamán a snorlkel felszerelések is előkerülnek, hogy a színes halacskák segítségével keressük meg Némót.


8. nap: El Nido, Las Cabanas Beach (Pihenőnap)

Talán El Nido egyik legszebb partszakaszára utazunk a mai nap. A strand megközelítése is kalandos lesz, hiszen kipróbáljuk a szigetekre jellemző oldalkocsis triciklit. Álmaink megvalósulnak a mai napunkon, hiszen fantasztikus színekben ragyogó tenger, finom homok és az árnyékot adó pálmafák lenyűgöző látványt nyújtanak. Azt már csak a színes koktélokkal tudjuk überelni...

9-10. nap: Puerto Princesa, Manila
A mai napunkon picit a pihenésé a főszerep. Az esti órákban térünk vissza Manilába, ahol elfoglaljuk szállásunk, másnap elhagyjuk a szállodát és Manilával ismerkedhetünk még. A délutáni órákban utazunk a repülőtérre, hogy megkezdjük a haza utazásunk. 

11. nap: Budapest/Bécs*

Várhatóan a kora délutáni órákban érkezünk Budapestre.


*Bécsi indulás esetén irodánk ingyenesen gondoskodik a Budapest-Bécs-Budapest transzferről.


Tudnivalók:

Az alapár tartalmazza: az utazást a Fülöp-szigeteken belül busszal, vízibusszal és csónakokkal, a szállásokat resort jellegű szállásokon és a reggeliket, a szervezést és a magyar nyelvű túravezetést.

Az alapár nem tartalmazza: a nemzetközi, illetve a belső repülőjáratok árát (kb. 320.000Ft/fő), a reggelin kívüli étkezéseket, a belépők és a kirándulások és a nemzeti park engedélyek (kb. 130 EUR/fő) árát, az esetleges védőoltások, a biztosítás árát.

Utazás: Budapestről vagy Bécsből nemzetközi repülőjárattal utazunk Manilába. Fülöp-szigeteken: helyi repülőjáratokon, vízibuszokon, kisbuszokon és csónakokon utazunk.

Az adott térségben uralkodó aktuális időjárási viszonyok következtében a hajós programjaink változtatási jogát fenntartjuk!

Szállás: 2 éjszakát töltünk Malilában 3*-nak megfelelő szálláson, 3 éjszakát töltünk Palawan szigetén 3* resort jellegű szálláson, 3 éjszakát töltünk Busanga szigetén 3* resort jellegű szálláson. Egyedül jelentkezőket igyekszünk korra és nemre való tekintettel társítani. A Fülöp-szigeteki viszonyoknak megfelelően szállásainkon a szobák mérete, tájolása, felszereltsége egymástól eltérő lehet.

Étkezés: Reggeliket tartalmazza az alapár. Az ebédet és a vacsorákat az idegenvezető által gondosan kiválasztott éttermekben fogjuk elfogyasztani. Egy átlagos étkezés ára: 1000-1500 forint. Az ételek leginkább a délkelet-ázsiai konyha fogásaiból kerülnek ki, sok rizst, zöldséget és csirkét, halat illetve rákot tartalmaznak, és egészségügyi szempontból biztonságosak. Csapvíz fogyasztása nem ajánlott, palackozott vizet lehet fogyasztani, ennek az ára kb. 50-100 Ft.

Pénz: A hivatalos fizetőeszköz Fülöp – szigeteki peso (PHP). 1 USD = kb. 50-54 PHP, vagyis 1 Fülöp szigeteki peso kb. 5,5 magyar forint. Legcélszerűbb az euró (EUR) kivitele készpénz formájában. Készpénzt váltani mindenhol gond nélkül lehet, utazási csekkel a nagyobb városokon kívül viszont akadhatnak problémáink. A hitelkártyák elfogadása limitált, és használatuk pénzbe kerülhet, de vannak automaták, melyek használhatók készpénzfelvételére. Ajánlott költőpénz kb. 100 000 – 150 000 Ft, valamint a belépők és a kirándulások és a nemzeti park engedélyek (kb. 130 EUR/fő).

Létszám: A csoport minimális létszáma 10 fő, míg a maximális létszám 17 fő.

Nehézség: Könnyű és változatos világjárásnak felel meg az utazásunk.

Vízum: Magyar állampolgárok részére a Fülöp-szigetekre 21 napot nem meghaladó látogatás során nem szükséges vízum, de a kiutazástól számítva legalább hat hónapig legyen érvényes az útlevél.

Biztosítás: Ajánlott, ezt irodánkban könnyen megkötheted.

Mi­vel az utazás so­rán az idő­já­rás vál­to­zé­kony le­het, ezért a tú­ra­ve­ze­tőnk fenn­tart­ja a jo­got, hogy rossz idő ese­tén – eső, köd, rossz lá­tá­si vi­szo­nyok, tenger vad hullámzása, stb. – meg­vál­toz­tas­sa a prog­ra­mot. Ez je­lent­he­ti a kü­lön­bö­ző lát­ni­va­lók vagy kirándulások sor­rend­jé­nek fel­cse­ré­lé­sét, de kü­lö­nö­sen zord idő­já­rás ese­tén – a résztvevők biztonsága, egészségük védelme érdekében – módosulhatnak vagy el is ma­rad­hat­nak tú­rák. Egy ilyen jellegű döntés a Budavrár Tours túravezetőjének hatáskörébe tartozik és minden résztvevőre kötelező érvényű. Egy esetleges programváltozás esetén a túravezetőnk minden esetben alternatív programokat javasol a helyszínen

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Térkép
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak