Párizstól Bordeaux-ig

Galéria

A legkedvezőbb árak alakulása:

Legjobb ár:

 

- 7 nap / 6 éj

 

 

509 500 Ft / fő

Foglalható indulási időpontok
7 nap / 6 éjszaka
7 nap / 6 éjszaka
Kiválasztott időpont
Foglalás folytatása

Utazás alapadatai:

Ellátás: reggeli
Besorolás: 3*
Besorolás: A kategória
Szállás: Egyéb
Utazás: menetrendszerinti járattal

·  Másfél napos városnézés Párizsban
·  Négy Loire-menti kastély megtekintése
·  Séta az Atlanti-óceán partján La Rochelle-nél
·  Az italok világában fogalom: Cognac és Bordeaux

A francia kastélyok és azok parkjai világhírűek. Ezek megtekintését egészítettük ki egy kis nyugat-francia körúttal.
Csécsei Barbara – Francia utak szakreferense

·  Másfél napos városnézés Párizsban
·  Négy Loire-menti kastély megtekintése
·  Séta az Atlanti-óceán partján La Rochelle-nél
·  Az italok világában fogalom: Cognac és Bordeaux

A francia kastélyok és azok parkjai világhírűek. Ezek megtekintését egészítettük ki egy kis nyugat-francia körúttal.
Csécsei Barbara – Francia utak szakreferense

Program:

ÚJDONSÁG 2023 - HOGYAN SZÜLETETT MEG EZ A PROGRAM?

Franciaország páratlan kulturális gazdagsága és történelmi emlékei miatt a körutazások terén kihagyhatatlan célpont. Irodánk alapítása óta utaztatunk Párizsba, az elmúlt évtizedekben folyamatosan bővítettük francia kínálatunkat. Előbb délre, Provance és a francia Riviéra, a Cote d’Azur felé, majd Normandia és Bretagne felfedezése következett. Ami mindezidáig váratott magára, az az Atlanti-part és Bordeaux fantasztikus vidéke. 2023-ban elindítjuk a Párizs és a Loire-menti kastélyoktól induló új programunkat, mely olyan városokat jár végig Nyugat-Franciaországban, melyek igazi kuriózumnak számítanak: Angers, Nantes és La Rochelle. Az épített kulturális kincsek felfedezése után pedig jönnek a kulináris élmények, a világhírű ital központja, Cognac és Franciaország legjobb bortermő vidéke Bordeaux-nál. Anikó és Bogi idegenvezetőinkkel együtt szívünket-lelkünket beleraktuk ebbe a programba, hogy egy újabb Proko Specialitást hozzunk össze.


1. NAP: BUDAPEST – PÁRIZS

Menetrend függvényében, várhatóan a dél körüli órákban uta­zás Párizsba. A reptéren vár autóbuszunk. Elhelyezkedünk benne és irány a belváros. Buszos és gyalogos városnézésünk főbb lát­nivalói: Tuileriák Palotája, Bastille tér, Városháza, Concorde tér, Luxemburg-kert, Opera, Champs-Elysées, Diadalív, Trocadero tér. Ezt követően vacsora, majd este felmegyünk a Montmartre-ra. Sétát teszünk a művészek negyedében, ahol a világ leghíresebb festői is megfordultak. A Sacré Coeur belső díszítésénél még megkapóbb a templom lépcsőjéről elénk táruló fantasztikus lát­vány a kivilágított városra. A Montmartre-ról leérkezve látjuk a híres (hírhedt) Pigalle-t és a Moulin Rouge-t is, majd párizsi szál­lásunkra buszozunk (2 éj).

2. NAP: PÁRIZS

Egész napos párizsi városnézés. Közlekedés metroval és gyalog. Gyalogos sétánkat, a Cité-szigetén kezdjük. Lefényképezhetjük a leégett Notre Dame-ot, és a szintén ezen a szigeten talál­ható Conciergerie-t és a St. Chapelle templomot. Átsétálunk a Városházához, majd a Louvre érintésével megyünk a Champ- Elysées-éhez. A világ egyik legismertebb főutcáján szabadprog­ram. Ezt követően az Eiffel-toronyot keressük fel (a felmenetel lehetősége, a várakozás nagyságától függ). A közelben található Napoleon síremléke, ide is elsétálunk. A nap során lesz szabadprogram is, majd késő délután hajózási lehetőség a Szajnán. Szállás mint előző nap.

3. NAP : PÁRIZS – ORLÉANS – CHAMBORD – BLOIS

Reggeli után kezdjük francia körutazásunkat. Először a Loire folyó völgyében lévő várost, a régió egyik központját, Orléans-t keressük fel. Katedrálisának alapjai a XII. századból valók. Szép főterének közepén az Orléans-i szűz lovasszobra áll. Városi sétánk után folytatjuk utunkat és a Chambord kastélyt keressük fel. A Chambord kastély számtalan tornyával és 440 termével az egyik legimpozánsabb kastély a Loire-völgyében. Ahogy az erdő­ből kibukkan ez a szép parkkal körbevett épülettömb, egyből az ember csodálatát váltja ki. Ez is, mint a kirándulásunk során fel­keresendő összes Loire-völgyi kastély az UNESCO listáján sze­replő látványosság. Ezután Blois-ba folytatjuk utunkat. Blois régi királyi város, kastélya azonban különbözik a Loire-völgyben találhatóaktól, hiszen az a belváros pompás ékköve. XII. Lajos és I. Ferenc volt a két fő építtető. Megérkezésünk után csak a belvá­rosban sétálunk, majd szállásunkra buszozunk (2 éj).

4. NAP: BLOIS – AMBOISE – CHENONCEAU – TOURS

Reggeli után bemegyünk Blois belvárosába és megtekintjük az ott található reneszánsz kastélyt. Ez a palota 7 királynak és 10 királynénak volt a rezidenciája. A királyi apartmanok külö­nösen látványosak. Kastélylátogatásunk után mindenki eldönt­heti, hogy marad Blois belvárosában egésznap, vagy folytatja egy fakultatív kirándulás keretében a Loire-völgy megisme­rését. Ez utóbbi esetben beülünk az autóbuszba, és elhagyjuk Blois-t. Először Amboise reneszánsz kastélyát tekintjük meg. Leonardo da Vinci is élt ebben a kastélyban. A következő csodá­nak, a Chenonceau kastélynak nem csak szobái, hanem kertje is meseszép. A „Hölgyek Kastélya” azért is különleges, mert ez a legnagyobb vízikastély az országban. Programunk zárásaként a régió másik központját Tours-t keressük fel. Katedrálisa és bel­városa különösen szép. Este megyünk vissza szálláshelyünkre. Amboise – Chenonceau – Tours fakultatív kirándulás (2 belépővel) : 75 €.

5. NAP: VILLANDRY – ANGERS – NANTES

Reggeli után folytatjuk utunkat nyugat felé. A legpompásabb kerttörténeti stílus: a franciakert. Ennek talán legszebb példája a 3 szintes Villandry-kastély parkja. Nyírott sövények, formára metszett gyümölcsfák, labirintusok, virágágyak, konyha-, gyógy­növény- és rózsakertek, tavak, csatornák teszik látványossá a par­kot. A park megtekintése után folytatjuk utunkat Angersbe mely „Franciaország kulturális és történelmi városa” címet viseli, mivel több mint 2.500 éves. A várkastély a XIV. században épült, csak­úgy, mint a Saint-Maurice katedrális. Még ezeknél is régebbi a Saint-Aubin torony. Sétálunk és gyönyörködünk a városban, majd tovább indulunk a bretagne-i régió egykori fővárosába, a Loire partján fekvő Nantes-ba. Itt található a környék legmagasabb egyházi épülete, a Szent Péter és Szent Pál katedrális. Belvárosi városnézésünk után foglaljuk el szállásunkat.

6. NAP: NANTES – LA ROCHELLE – COGNAC – BORDEAUX

Reggeli után elhagyjuk Nantes-t és délre fordulunk. Az Atlanti-óceán mentén haladunk és betérünk a környék legismertebb tengerparti városába. La Rochelle, melyet az Atlanti-óceán gyöngyének is neveznek, a középkori tornyok városa. Már a régi kikötőnél láthatóak azok a tornyok, melyek évszázadokon át védelmet nyújtottak a városnak. Ezek közelében található az Óratorony és a Városháza is. A belvárosban a hangulatos kisven­déglők mellett láthatjuk a Tőzsde, a Bíróság és a Szépművészeti Múzeum épületét. Szabadprogrammal fejezzük be La Rochelle-i városnézésünket. Következő megállónk egy ismert nevű telepü­lésen, Cognac-ban lesz. Ennek a kb. 20.000 fős városnak a veze­tői elérték, hogy csak az itt készült konyaknak lehet cognac az elnevezése, az összes többit brandy-nek kell nevezni. Itt megál­lunk egy konyakkóstolásra. (Ennek összegét nem tartalmazza a részvételi díj). A végén vásárolni is lehet a kiváló, de nem olcsó italokból. Folytatjuk utunkat a Garonne folyó tölcsértorkolatá­nál elhelyezkedő Bordeaux városa felé. Elfoglaljuk szállásunkat.

7. NAP: BORDEAUX – BUDAPEST

Reggeli után Bordeaux belvárosába megyünk. A város leg­szebb része a régi kikötő, a Hold Kikötője negyed, mely beke­rült az UNESCO Világörökségei közé. A 109 m magas Szt. Mihály Torony Dél-Franciaország legmagasabb építménye. További érde­kességek: az Érseki palota, a Tőzsde épülete; a Nagyszínház és a közelében található árkádos házak. A város lélegzetelállító modern épülete a Bormúzeum, különlegessége mindenkit meg­lep. Városnézésünket követő szabadprogramunk után transzfer a repülőtérre és hazarepülünk Budapestre. Érkezés az esti órákban.

Térkép
Indulási időpontok és árak

Érvényes ekkor: 2023.06.25 - 7 nap / 6 éj
509 500Ft/fő
1

FOGLALHATÓ IDŐPONTOK

A naptár segítségével válassza ki mikor kíván indulni! A naptár csak a foglalható időpontokat tartalmazza. Az idősávon jobbra-balra tud mozogni a nyilak segítségével, választását pedig a sárga szín jelöli.

2

FOGLALHATÓ ELLÁTÁSOK

Miután kiválasztotta az időpontot, kérjük válasszon az ellátás típusok közül!

MÓDOSÍTÁS
Kis türelmet kérünk!
3

FOGLALHATÓ SZOBATÍPUSOK

Kérjük válassza ki az Önnek legmegfelelőbb kombinációt a szobák közül! A lista az összes választható kombinációt tartalmazza majd.

MÓDOSÍTÁS
4

TELJES ÁR SZÁMÍTÁS

Az alábbi táblázatban összefoglalva láthatja az Ön által megadott összes választott opciónak megfelelő kalkulációt. A táblázat azonban még további opciók hozzáadására biztosít lehetőséget, mint például biztosítás, fakultatív programok stb. Ezeket a mellettük lévő kapcsolóval hozzáadhatja az eddigiekhez.

Ha mégis meggondolná magát, vagy egyszerűen más kombinációt is megnézne , akkor könnyen megteheti a módosítás gomb megnyomásával. Módosítás után a teljes kalkuláció frissül.

TÉTEL MEGNEVEZÉSE EGYSÉGÁR EGYSÉG DARABSZÁM TÉTEL ÖSSZESEN
Teljes részvételi díj:
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak