A festői Normandia - Bretagne

Galéria

A legkedvezőbb árak alakulása:

Legjobb ár:

 

- 9 nap / 8 éj

 

 

349 500 Ft / fő

Foglalható indulási időpontok
9 nap / 8 éjszaka
7 nap / 6 éjszaka
9 nap / 8 éjszaka
7 nap / 6 éjszaka
9 nap / 8 éjszaka
7 nap / 6 éjszaka
Kiválasztott időpont
Foglalás folytatása

Utazás alapadatai:

Ellátás: reggeli
Besorolás: 3*
Besorolás: A kategória
Szállás: Egyéb

·  Középkori óvárosok, kacskaringós utcák
·  Káprázatos szirtekés tengeröblök
·  Az ár-apály foglya: Mont St. Michel szigete
·  Múltidézés a normandiai partraszállás helyszínén

Bretagne lenyűgöző tájai és Normandia különleges helyszínei mellett rám talán a legnagyobb hatást Bayeux közel ezer éves szőnyege tette
G. Horváth Anikó – 24 éve francia utak idegenvezetője

·  Középkori óvárosok, kacskaringós utcák
·  Káprázatos szirtekés tengeröblök
·  Az ár-apály foglya: Mont St. Michel szigete
·  Múltidézés a normandiai partraszállás helyszínén

Bretagne lenyűgöző tájai és Normandia különleges helyszínei mellett rám talán a legnagyobb hatást Bayeux közel ezer éves szőnyege tette
G. Horváth Anikó – 24 éve francia utak idegenvezetője

Program:

1. NAP: SZEGED / DEBRECEN / PÉCS – BUDAPEST – AUSZTRIA – NÉMETORSZÁG

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből, és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. A főváros után Ausztrián keresztül utazunk Németországba. Az esti órákban foglaljuk el szállásunkat.

2. NAP: FRANCIAORSZÁG – METZ – PÁRIZS – NORMANDIA (REPÜLŐVEL UTAZÓKNAK: BUDAPEST – PÁRIZS)

A repülővel utazó utasaink – a menetrend függvényében –, önállóan utaznak Budapestről Párizsba. Buszos utasaink reggel elhagyják Németországot és tovább utaznak Franciaországba. Megállnak Metzben és megtekintik a Mosel-parti város neveze­tességeit. Fő látványosságok: St. Étienne-katedrális, Városháza, belváros, színház, Neuf templom. Délután a reptéren felves­szük repülős utasainkat (akiknél a buszos csoport megérkezé­séig várakozás előfordulhat) a Párizs melletti reptéren. Az esti órákban érkezünk szálláshelyünkre (2 éj).

3. NAP: ROUEN – FÉCAMP – ETRETAT

Reggeli után mindenki eldöntheti, hogy eljön velünk egy mesés fakultatív kirándulásra, vagy sétál, önállóan nézelődik a városban. Akik jönnek a kirándulásra, azokkal először meg­tekintjük Normandia fővárosát, Rouent, melyet múzeumvá­rosként is emlegetnek. A belvárosi sétánk során érintjük azt a teret, ahol Jeane D’Arc-ot megégették, majd a katedrálist keressük fel. A roueni Notre Dame a francia gótika csúcsalko­tása. Nem véletlen, hogy az impresszionista festészet királyát, Monet-t is megihlette. Következő megállásunk Fécampban, a híres gyógylikőr városában lesz. A városnak is hírnevet hozó likőrt, a Benedictine-t először az itt élő Benedek-rendi szerzete­sek készítették el. Látogatást teszünk a szépséges bencés apát­ság templomába, majd a gyógylikőrgyár múzeumában kóstolás és vásárlási lehetőség. Ezt követően az atlanti-óceáni partsza­kasz felfedezésére indulunk. Délután érkezünk az egyik leg­kedveltebb üdülővárosba, Etretatba. Gyönyörű panoráma tárul elénk: a meredek sziklafalak, a tenger által kivájt „sziklakapu”, és a folyamatosan hullámzó és morajló óceán, csodás élmény. Este érünk vissza szállásunkra. Garantált fakultatív kirándulás, (jelentkezés a helyszínen) Rouen – Fécamp – Etretat (belépővel): 40 €.

4. NAP: HONFLEUR – DEAUVILLE – CAEN

Először az ódon hangulatú kikötővárosba, Honfleurbe uta­zunk. Itt rövid séta keretében megcsodáljuk a város közép­kori épületeit, romantikus kikötőjét, melynek egységes, színes házsora a festőket is megihlette. Ezt követően ellátogatunk a térség ismert üdülőhelyére, Deauville-be. A homokos tenger­part és a patinás díszsétány igazán kellemes hangulatot áraszt. Szabadidő alatt a bátrabbak megmártózhatnak a kicsit hűvös óceánban is. Délután Alsó-Normandia fővárosába, Caenbe uta­zunk. A várost a „normann Athén”-ként is emlegetik, meg­határozó történelmi jelentősége miatt. Gyalogos városnézés keretében felkeressük a XI. századi alapokon nyugvó monumen­tális erődöt és a férfiak apátságát, melyeket még Hódító Vilmos építtetett. Rövid szabadprogram után utazás a szállásra.

5. NAP: BAYEUX – ARROMANCHES – LONGES-SUR-MER

A mai nap Bayeux-ba indulunk, ahol megcsodáljuk a látványos gótikus katedrálist, illetve ellátogatunk a városi múzeumba, ahol megnézzük a világhírű bayeux-i szőnyeget. A hímzett falikárpit színes képeken keresztül meséli el a normannok 1066-os ang­liai hódítását. A terület ahol járunk, a II. Világháború legfonto­sabb hadműveleti partszakasza volt. A déli órákban elérkezünk Arromanches-ba, a normandiai partraszállás egyik központi helyszínére, ahol egy különleges múzeumban rekonstruálták a partraszállás, a D-Day történéseit. Tengeri ételkülönlegességek kipróbálására is lesz lehetőségük azoknak, akik ebédelni szeret­nének. A partszakaszon haladva Longes-sur-Merben világhábo­rús bunkereket láthatunk. Este szállásunk elfoglalása.

6. NAP: MONT ST. MICHEL – ST. MALO

Reggeli után egy misztikus helyszínre kalauzoljuk el a csopor­tot. Mont Saint Michel szigete és a rajta lévő apátság az elsők között került fel az UNESCO Világörökség listájára. A „sziget” egyedülálló élményt nyújt, hiszen apálykor száraz lábbal meg­közelíthető, míg dagálykor igazi szigetté válik. Mi egy frissen megépített gáton közelítjük meg a sziklát. A csodálatos ben­cés apátság megtekintése után délután az egykori kalózvá­rosba, St. Malóba látogatunk el. Városnézésünk során láthatjuk a tenger fölé magasodó várat, az erődítményrendszert, az óvá­ros zegzugos, középkori hangulatot idéző szűk utcácskáit, vala­mint a Saint Vincent katedrálist. Különleges a látvány ahogy a dagály folyamatosan „foglalja el” a partszakaszt. Jó idő ese­tén, fürdési lehetőség a homokos tengerparton. Este szálláshelyünkre buszozunk.

7. NAP: RENNES – CHARTRES – PÁRIZS

Reggel irány Rennes központja. A város Bretagne tartományi székhelye. Itt megismerhetjük az egyedülálló breton kultúrát. Lefényképezhetjük többek között a középkori város jellegzetes színes, fagerendás házait, a bretagne-i parlament palotáját és a Városházát. A szabadprogram keretében a helyi finomságo­kat is megkóstolhatjuk. A koradélutáni órákban továbbindulunk a világhírű katedrálisról híres Chartres-ba. A XII. századi Notre Dame – melynek tornyai a különböző építési korok miatt telje­sen eltérőek –, igazán különleges látványt nyújt. Az esti órák­ban érkezünk Párizs környéki szálláshelyünkre.

8. NAP: PÁRIZS – STRASBOURG – NÉMETORSZÁG (REPÜLŐVEL UTAZÓKNAK: PÁRIZS – BUDAPEST)

A repülős utasoknak reggelit követően szabadprogram, mely alatt egyénileg be lehet metrózni Párizs belvárosába és lencsevégre kap­hatjuk a leghíresebb látványosságokat. Menetrend függvényében, várhatóan délután a szállodától transzfer a reptérre és hazarepül­nek Budapestre. A buszos utasok továbbindulnak és a déli órákban érkeznek Strasbourgba, a Rajna-parti városba, melynek történelmi belvárosa az UNESCO Világörökség Listáján is szerepel. A hatalmas Miasszonyunk temploma és a középkori kőhíd a mellette található tornyokkal sok turista kedvelt célpontja. Belvárosában érdekes a francia és a német építészeti stílus keveredése. Szabadprogram is lesz a városban. A kb. 2 órás nézelődésünk után folytatjuk utunkat Németországba. Este érkezünk szálláshelyünkre.

9. NAP: NÉMETORSZÁG – AUSZTRIA – BUDAPEST

Reggel hazaindulás. Ausztrián keresztül 21 óra körül várható az érke­zés Budapestre. Ezután mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Térkép
Indulási időpontok és árak

Érvényes ekkor: 2023.05.18 - 9 nap / 8 éj
349 500Ft/fő
1

FOGLALHATÓ IDŐPONTOK

A naptár segítségével válassza ki mikor kíván indulni! A naptár csak a foglalható időpontokat tartalmazza. Az idősávon jobbra-balra tud mozogni a nyilak segítségével, választását pedig a sárga szín jelöli.

MÓDOSÍTÁS
 • 10.
  Vasárnap
 • 11.
  Hétfő
 • 17.
  Hétfő
 • 18.
  Kedd
 • 18.
  Csütörtök
 • 19.
  Péntek
2

FOGLALHATÓ ELLÁTÁSOK

Miután kiválasztotta az időpontot, kérjük válasszon az ellátás típusok közül!

MÓDOSÍTÁS
Kis türelmet kérünk!
3

FOGLALHATÓ SZOBATÍPUSOK

Kérjük válassza ki az Önnek legmegfelelőbb kombinációt a szobák közül! A lista az összes választható kombinációt tartalmazza majd.

MÓDOSÍTÁS
4

TELJES ÁR SZÁMÍTÁS

Az alábbi táblázatban összefoglalva láthatja az Ön által megadott összes választott opciónak megfelelő kalkulációt. A táblázat azonban még további opciók hozzáadására biztosít lehetőséget, mint például biztosítás, fakultatív programok stb. Ezeket a mellettük lévő kapcsolóval hozzáadhatja az eddigiekhez.

Ha mégis meggondolná magát, vagy egyszerűen más kombinációt is megnézne , akkor könnyen megteheti a módosítás gomb megnyomásával. Módosítás után a teljes kalkuláció frissül.

TÉTEL MEGNEVEZÉSE EGYSÉGÁR EGYSÉG DARABSZÁM TÉTEL ÖSSZESEN
Teljes részvételi díj:
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak