Párizs és egy csipetnyi Normandia

Galéria

A legkedvezőbb árak alakulása:

Legjobb ár:

 

- 6 nap / 5 éj

 

 

208 700 Ft / fő

Foglalható indulási időpontok
6 nap / 5 éjszaka
Kiválasztott időpont
Foglalás folytatása

Utazás alapadatai:

Ellátás: reggeli
Besorolás: 2*
Besorolás: A kategória
Szállás: Hotel
Utazás: autóbusszal

Párizs és egy csipetnyi Normandia

Párizs és egy csipetnyi Normandia

Artablazat:

Utazás: autóbusszal           Szállás: **szálloda            Ellátás: reggeli   Részvételi díj: ,- Ft/fő, Félpanzió (4 vacsora): 38.000,-Ft/fő, Egyágyas felár: 60.000,-Ft/fő   Biztosítás: 3.900,-Ft/fő  Sztornó biztosítás: 2,5% Kötelezően fizetendő audio-guide: 3.300,- Ft   Tájékoztató a helyszínen felmerülő költségekről és belépőkről: Monet háza: 11 EUR Chateau Gaillard: 3,5 EUR Arromanche körmozi: 7 EUR  Mont-St-Michel apátság: 11 EUR Louvre magyar nyelvű tárlatvezetése: 30 EUR   Louvre belépő: 17 EUR Montparnasse torony: 20 EUR Sétahajózás a Szajnán: 18 EUR   Invalidusok + Napoleon sírja 14 EUR Párizs regisztrációs adó: 10 EUR idegenforgalmi adó (Párizs): kb. 1,5 EUR/fő/éj   Utazás: Az utazás emelt szintű autóbusszal történik, - video-, vagy DVD, büfé.   Felszállási lehetőségek: Budapest - Déli pu. Koronaőr köz: 06:00 Tata – Shell kút, 64-es km, Remeteségi pihenő 06:45 Győr - M1-es autópálya 119-es km, Arabona pihenő, OMV benzinkút: 07:30 Mosonmagyaróvár - M1-es autópálya 163-as km, Mosoni pihenő, MOL-Marché benzinkút: 07:50    

Az ár nem tartalmazza:

Utasbiztosítás, Útlemondási biztosítás, Fakultatív programok, Üdülőhelyi díj, Idegenforgalmi adó - helyszínen fizetendő, Belépők, Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás

Az ár tartalmazza:

Utazás busszal, Szállás, Ellátás megadott szerint, Idegenvezető

Fekvese:

1. nap: Budapest – Freyming-Merlebach
Elutazás a kora reggeli órákban Budapestről, a Déli pályaudvartól. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel a tranzitszállásra. Esti érkezés a szállodába.

2. nap: Párizs – Giverny – Château-Gaillard – Rouen
Reggeli után folytatjuk utazásunkat a francia főváros felé. Autóbuszos városnézésünk keretében meglátogatjuk a Bastille teret. A hajdani börtön helyén ma modern színház áll és egy gyönyörű diadal oszlop, mely örök mementója a legnagyobb francia forradalmaknak. Tovább haladván az Opera negyedét keressük fel. Az Haussmann körút, a Garnier palota, és a Grands-Boulevards jól mutatják, hogy itt szakított Párizs a középkori múlttal, és lépett London után az európai nagyvárosok útjára. Ezután végighaladunk Párizs leghíresebb történelmi tengelyén: Concorde tér, Champs-Élysées sugárút, napóleoni diadalív, majd egyenesen haladunk a Défense negyed felhőkarcolói felé. Itt található a világ legnagyobb, irodaházaként szolgáló diadalíve és számos, legkülönbözőbb formájú, égbeszökő üvegpalota. Ez a városrész nem titkoltan a new yorki Manhattan city riválisaként látott napvilágot az 1950-es évek végén, és a mai napig hihetetlen lendülettel fejlődik. Hátunk mögött hagyva az óriás üvegpalotákat, az irányt Normandia felé vesszük. Hatalmas mészkő teknő ad otthont ennek a vadregényes, romantikus, olykor melankolikus és hihetetlenül izgalmas, de legfőképp elképesztően gyönyörű vidéknek. Montesquieu, Monet, Madame de Staël, Flaubert, Maupassant, csak, hogy a legfontosabbakat említsük, mind szerelmese volt e tájnak. Első megállónk az impresszionizmus Mekkája, Giverny. Ezt az apró, Szajna menti települést választotta Claude Monet végső otthonául, és alkotta meg saját paradicsomát. Házának minden szeglete eredetiben mutatja be azt a helyet, ahol a grandiózus festő 43 évig élt. A házhoz kertet is tervezett, műhelyt és tavat is építtetett, amely a Tavirózsák ciklus modelljeként szolgált. Ő maga is így vélekedett: „A kertem a legcsodálatosabb remekművem.” Látogatás a híres kertben, és a festő otthonában, majd folytatjuk az utunkat Rouen irányába. Útközben rövid megállót tartunk a Szajna fölött uralkodó Château-Gaillard impozáns, középkori várnál, melyet egykor bevehetetlennek tartottak. Oroszlánszívű Richárd híres várát 1196-ban kezdték építeni, a kor egyik legnagyobb, legmodernebb és egyben legköltségesebb erődítménye volt, melynek építéséhez a király a szentföldi tapasztalatait is felhasználta. A robosztus vár a normann hercegség keleti határának legfontosabbika volt, mégis a birodalom bukásának első jele.  Esti érkezés a Rouen közeli szállásra.

3. nap: Arromanches – Mont-Saint-Michel
Reggeli után a világtörténelem egyik legnagyobb hadműveletének, a normandiai partraszállásnak a helyszínét keressük fel. Arromanches-les-Bains, ez az alig ötszáz fős kis falucska volt a partraszállás talán legfontosabb hadszíntere, ugyanis itt építették meg a szövetségesek a szárazföldi egységek partra tételét lehetővé tevő úszó hidakat. Az homokba sülyedt, rozsdásodó ponton pillérek látványa, az állandó szél, az óceán zúgása, s mégis a mindent átölelő csend…leírhatatlan érzés. Az 360°-os panoráma moziban megtekinthető dokumentumfilm, valamint a makettek és filmek segítségével a partraszállás teljes technikai kivitelezését bemutató Partraszállás múzeuma értékes adalékokkal szolgálnak. Látogatásunk után talán egész Franciaország legkülönlegesebb látványossága vár ránk. A Normandia és Bretagne határán kiemelkedő gránit dombon,  a Mont-Saint-Michel (Szent Mihály domb) tetején magasodó, függőlegesen felépített bencés apátság, ezen belül is  a „La Merveille”, azaz a XIII. században hozzáépített, három szintes kolostor rész, a középkor csodája.. Föld és menny között felkiáltójelként több mint ezer éve hirdeti a hit erejét. A sziget és a rajta található apátság 1979-ben az elsők között került fel az UNESCO Világörökségi listájára, s látogatottságát tekintve Párizs után a dobogó második fokán foglal helyet. Az apátság megtekintése után szabadidő, majd vacsora a Mont-Saint-Michelen, az apátság tövében. Visszautazás Rouen melletti szállásunkra.

4. nap: Rouen – Párizs
Délelőtt városnézés Felső-Normandia fővárosában. Rouen azon kevés városok egyike, ahol, jóllehet 120 kilométerre helyezkedik el az óceántól, dagály idején mégis visszafelé folyik a folyó. Éppen ezért a közelmúltban hatalmas hidat építettek emelhető platformmal, hogy az óriási óceánjárók is bejussanak a városba. Katedrálisa, a normann gótika jeles példája, melyet Monet mintegy harminc alkalommal festett meg a szemközti házból, őrzi az első normann hódítók maradványait. Látni fogjuk a tornyot, ahol Jeanne d’Arc raboskodott, az érseki palotát, ahol perét folytatták és a vesztőhelyét, ahol tizenkilenc évesen megégették. Rouen katedrális méretű templomai, hétszáz fagerendás háza, reneszánsz és klasszicista palotái, a hajdani igazságügyi palotája, az óra pavilon, mind arról a mérhetetlen gazdagságról árulkodnak, melyet a sok évszázados monopol kereskedelmi szerepének köszönhetett. A déli órákban indulunk újra Párizs felé. A nap fennmaradó részében meglátogatjuk I. Napóleon sírját az Invalidusok Dómjában, érintjük a Montparnasse dombot, a Latin negyedet (Szent Mihály körút, Panthéon, Luxemburg kert…), majd Párizs bölcsőjét, a hajdani Lutetia-t, amely a mai Cité sziget. Meglátogatjuk a Notre-Dame katedrálist (egyelőre sajnos csak kívül látogatható), a legrégebbi virágpiacot, a hajdani forradalmi börtönt, a Conciergerie-t, majd megvacsorázunk. A napot megkoronázandó, hajóra szállunk az Eiffel-toronynál, hogy a lemenő nap és a város lámpáinak fényeiben egy csokorba gyűjtsük a párizsi Szajna völgy Világörökséghez tartozó csodás épületeit és hídjait. Szállás elfoglalása az esti órákban.

5. nap: Párizs – Reims
Reggeli után hangulatos montmartre-i sétával kezdjük a napot. Festményeiben Toulouse-Lautrec hagyta örökül a hely hangulatát: a Moulin Rouge, a Pigalle, a festők tere, a Sacré-Coeur bazilika, a sokat látott meredek utcák, kávézók és bárok egykor a világ bohémjainak otthonaként szolgált. Kinek hosszabb, kinek rövidebb ideig. Délután a Louvre múzeumát keressük fel. A hajdani királyi és császári rezidencia ma a földkerekség leggazdagabb múzeuma. A teljes tárlat anyagának megtekintése több hónapba telne, erre nem vállalkozunk, de nem is célunk. Ellenben lehetőség nyílik magyar nyelvű helyi idegenvezetővel egy rendkívül jól összeállított tárlatvezetésen részt venni, amely bemutatja többek között a Milói Vénuszt, a Szamothrakéi Nikét, a Mona Lisát, a festészet ötszáz évét, az ókori művészetet, a középkori Louvre maradványait, valamint a gyönyörű Richelieu termet (Ár: 30 EUR/fő*). Rövid szabadidő és vacsora után indulás a freyming-merlebach-i tranzitszállásra. Útközben rövid megálló Reimsben. A számos királyi koronázásnak helyt adó katedrális külső megtekintése, majd a Királyi teret és a római diadalívet érintő rövid buszos városnézés után folytatjuk utunkat szálláshelyünk felé.  

6. nap: Freyming-Merlebach – Budapest
Hazautazás. Esti érkezés Budapestre.

BEUTAZÁSI FELTÉTELEK:  

Térkép
Indulási időpontok és árak

Érvényes ekkor: 2023.07.22 - 6 nap / 5 éj
208 700Ft/fő
1

FOGLALHATÓ IDŐPONTOK

A naptár segítségével válassza ki mikor kíván indulni! A naptár csak a foglalható időpontokat tartalmazza. Az idősávon jobbra-balra tud mozogni a nyilak segítségével, választását pedig a sárga szín jelöli.

2

FOGLALHATÓ ELLÁTÁSOK

Miután kiválasztotta az időpontot, kérjük válasszon az ellátás típusok közül!

MÓDOSÍTÁS
Kis türelmet kérünk!
3

FOGLALHATÓ SZOBATÍPUSOK

Kérjük válassza ki az Önnek legmegfelelőbb kombinációt a szobák közül! A lista az összes választható kombinációt tartalmazza majd.

MÓDOSÍTÁS
4

TELJES ÁR SZÁMÍTÁS

Az alábbi táblázatban összefoglalva láthatja az Ön által megadott összes választott opciónak megfelelő kalkulációt. A táblázat azonban még további opciók hozzáadására biztosít lehetőséget, mint például biztosítás, fakultatív programok stb. Ezeket a mellettük lévő kapcsolóval hozzáadhatja az eddigiekhez.

Ha mégis meggondolná magát, vagy egyszerűen más kombinációt is megnézne , akkor könnyen megteheti a módosítás gomb megnyomásával. Módosítás után a teljes kalkuláció frissül.

TÉTEL MEGNEVEZÉSE EGYSÉGÁR EGYSÉG DARABSZÁM TÉTEL ÖSSZESEN
Teljes részvételi díj:
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak