Etióp körút

Galéria

A legkedvezőbb árak alakulása:

Legjobb ár:

 

- 10 nap / 9 éj

 

 

708 000 Ft / fő

Foglalható indulási időpontok
10 nap / 9 éjszaka
Kiválasztott időpont
Foglalás folytatása

Utazás alapadatai:

Ellátás: leírás szerinti ellátás
Besorolás: A kategória
Besorolás: Butikhotel
Szállás: Hotel
Utazás: menetrendszerinti járattal

Körutazás Észak-Etiópia lenyűgöző tájain

Körutazás Észak-Etiópia lenyűgöző tájain

Leírás:

Tervezett program:

 

1. nap: Bécs – Addis Abeba (Etiópia)

Elrepülés Bécsből Addis Abebába az esti órákban. Étkezések és éjszakázás a gép fedélzetén.

 

2. nap: Addis Abeba – Bahir Dar

Érkezés a reggeli órákban majd továbbrepülés Bahir Darba. Érkezés után indulás a Tana-tóhoz, Etiópia legnagyobb tavához, amely összeköttetésben áll a Kék-Nílussal. Hajókázás a tavon, ahol megtekintjük a tóba benyúló félszigeten fekvő Ura Kidane Mihret és Azwa Mariam kolostorokat, amelyek falait vallási témájú színes freskók díszítik. Itt található Etiópia legrégebbi nyelvén (geez) íródott Biblia. A tó kis szigetein több száz éves keresztény kolostorok magasodnak, az itt élő szerzetesek kávétermesztésből tartják fenn magukat. Délután indulás Bahir Dartól délnyugatra fekvő kis városba, Tiss Abay-ba, ahol egy 20 perces séta után elérjük a Kék-Nílus vízesést. A tóból kizúduló hatalmas víztömeg a világ leghosszabb folyójaként hatezer kilométert tesz meg a Földközi-tenger torkolatáig. Visszautazás Bahir Darba. Vacsora. Szállás Bahir Darban.

 

3. nap: Bahir Dar – Gondabar

Reggeli után utazás Gondarba, amely Etiópia fővárosa volt a XVII. és XVIII. században. A birodalom uralkodói több mint 200 év alatt tucatnyi palotát építettek a városban. A Királyi Negyedet ma is magas kőfal zárja körül. Látogatás a „királyi városban”: Fasilades király fürdője, Debre Berhan Sillassie temploma, amely Iyasu király idején épült, a belső falak textilre festett bibliai jelenetekkel vannak díszítve, a mennyezet pedig vastag gerendákból áll, amelyekről szárnyas angyalok lógnak le. Vacsora. Szállás Gondarban.

 

4. nap: Gondar – Simien Nemzeti Park – Gondar

Reggeli a szállodában, majd egésznapos kirándulás az UNESCO Világörökség részét képező Simien Mountains Nemzeti Parkba. Az Etióp-magasföldön, 220 km2-en elterülő nemzeti parkban található a 4620 méteres Ras Dashan hegy, amely az ország legmagasabb pontjának számít, a kontinensen pedig a negyedik. A park számos ritka fajnak ad otthont, ilyen az etióp farkas, más néven az abesszíniai róka, a dzseláda pávián, az abesszin kőszáli kecske, itt fészkel több mint 50 madárfaj, köztük a szakállas saskeselyű. A növényvilágnak is több ritka faja megtalálható a csenkeszek, a hangafélék, a liliomfélék és a lobéliák közül. A park elsősorban a mintegy ezer egyedből álló abesszíniai kőszáli kecske-állomány megőrzésére jött létre, ezek a vadkecskék ugyanis a világon sehol másutt nem találhatók meg. A nemzeti park lenyűgöző természeti látványosságai a vízfolyásokkal és szurdokokkal szabdalt hegyvonulatok, amelynek oldalai meredeken zuhannak alá a füves puszták és széles folyóvölgyek felé. Visszautazás Gondarba a késő délutáni órákban. Vacsora, szállás Gondarban.

 

5. nap: Gondar – Axum

Reggeli után transzfer a repülőtérre és elrepülés Axumba, Etiópia ősi fővárosába. Meglátogatjuk a Régészeti Múzeumot, és a Sioni Mária katedrálist, amelyről úgy hiszik, hogy itt tartják az eredeti frigyládát. Délután meglátogatjuk a Sztélék mezejét, amely a IV. században keletkezett és az UNESCO Világörökség része, valamint Kaleb és Gebre Meskel királyok sírhelyeit és palotaromjait (V-VI. század). Ezenkívül megnézzük a legendás Sába királynő rezidenciáját (i. e. IX. század). Vacsora. Szállás Axumban.

 

6. nap: Axum – Lalibela

Reggeli után transzfer a repülőtérre és elrepülés Lalibelába, melyet sokan „Afrika Petrájának” is neveznek. A történelmi, vallási és kulturális emlékekben gazdag település a XII. századi kézzel faragott föld alatti sziklatemplomairól nevezetes. Összesen 11 templomot vájtak a kőkemény gránitsziklába Lalibela király idején, akiről a város a nevét kapta. Érkezést követően a Jordán folyótól északkeletre fekvő ősi templomcsoport megtekintése, amely ma az UNESCO Világörökség részét képezi. Itt található a Bet Amanuel, ami az egykori főkápolna lehetett, a Bet Merkorios, mely korábban valószínűleg börtönként funkcionált, illetve a Bet Gabriel-Rufale, mely a régészek feltételezése szerint egykor az uralkodó palotája volt. Vacsora. Szállás Lalibelában.

 

7. nap: Lalibela

Reggeli után a Yemrehanna Kristos templomhoz utazunk, amelyhez az út kis falvakon keresztül vezet betekintést adva az etióp vidéki élet hétköznapjaiba is. A program végeztével további templomokat keresünk fel Lalibelában. Vacsora. Szállás Lalibelában.

 

8. nap: Lalibela – Addis Abeba   Reggeli, majd transzfer a repülőtérre és elrepülés Addis Abebaba, Etiópia fővárosába. Érkezés után városnézés: felkeressük a Néprajzi Múzeumot, ahol Etiópia kultúrájával és népeivel ismerkedhetünk meg, majd elmegyünk Afrika egyik legnagyobb szabadtéri piacára. Ezt követően megtekintjük a Szentháromság Katedrálist.Vacsora. Szállás Addis Abebaban.   9. nap: Addis Abeba…   Reggeli, majd a nap folyamán látogatást teszünk a Nemzeti Múzeumban, ahol láthatjuk a közel 3,5 millió éves „Lucy” maradványait, amely Etiópiában található. Este egy fantasztikus tradicionális etióp táncos-zenés előadás keretében fogyasztjuk el búcsúvacsoránkat. Ezt követően transzfer a repülőtérre és utazás Bécsbe közvetlen menetrend szerinti járattal, majd autóbusszal tovább utazás Budapestre.   10. nap:…Budapest   Érkezés a kora reggeli órákban.

 

A változtatás jogát fenntartjuk!

 

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

-      Simien Nemzeti Park

-      Lalibela sziklatemplomai

-      Királyi körzet, Gondar

-      Axum

Megjegyzések:

Minimum létszám: 18 fő

- 12-17 fő közötti felár: 44.000 Ft

 

Egészségügyi előírás: A sárgaláz elleni védőoltás kötelező!

További tájékoztatást a Nemzetközi Oltóközpontban, illetve a www.utazaselott.hu  weboldalon talál.

  • Gyáli út, Tel.: (1) 476-1100
  • Váci út, Tel.: (1) 465-3800

 

Fontos! Az útlevélnek a visszaérkezéstől számított 6 hónapig még érvényesnek kell lennie és minimum 2 egymással szembeni üres oldalnak kell benne lennie!

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az út árai 1 EUR = 355 Ft, 1 USD = 300 Ft árfolyamig érvényesek.

Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, de más árakon és más szolgáltatásokkal.

 

Időjárási adatokról itt tájékozódhat:   http://www.weather-and-climate.com/average-monthly-Rainfall-Temperature-Sunshine-in-Ethiopia  

Utasaink írták vendégkönyvünkben:


”Nagyon jól megszervezett út volt. Külön köszönet illeti az etióp irodát és munkatársait /idegenvezető, gépkocsi-vezetők/. Nagyon előzékenyek, udvariasak voltak. Mindent előre leszerveztek. Csomagjainkkal semmi gondunk nem volt, mindent ők intéztek. Reggel, mire beültünk a kocsikba, mely mindig tiszta volt, már várt ránk a palackozott viz. Az ebédet érkezésünk előtt fél órával az idegenvezető megrendelte, igy nem kellett várakoznunk.
Köszönöm.

ETIÓPIA
Hát igen..... Tudjuk, hogy a világ egyik legszegényebb országa.
Mélyen megérintett. Még fel kell dolgoznom a sok-sok élményt.
Nagy valószinűséggel átértékelek magamban néhány dolgot. Pl.a szegénység, ahogyan eddig értelmeztem, nem is biztos, hogy az, a viz milyen nagy KINCS és még sorolhatnám.
És a gyerekek... Tágra nyilt szemükből mi mindent ki lehetett olvasni...

Őszinte szivvel ajánlom azoknak az utastársaknak, akik nyitottak az új, ismeretlen, különleges látványok, érzések befogadására, vegyenek részt ezen az utazáson.

Még egyszer köszönöm, hogy részese lehettem ennek a különleges élménynek.”

Szolgáltatások:

A bruttó alapár az alábbiakat tartalmazza:

-      repülőjegyek (nemzetközi és belső) illetékkel

-      BBP biztosítás

-      közlekedés külön busszal, belső repülőjárattal

-      elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban kétágyas, fürdőszobás szobákban, reggelivel

-      magyar nyelvű idegenvezető az út során

 

 

Az árak az év során rajtunk kívülálló okok miatt változhatnak!

Árak:

Helyszínen fizetendő költségek:

Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések: 185 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak).

A 185 USD/fő a belépőket és a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány helyen ebédek),  az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási, és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

Borravaló: ajánlott 5 USD/nap/fő

Térkép
Indulási időpontok és árak

Érvényes ekkor: 2022.10.14 - 10 nap / 9 éj
708 000Ft/fő
1

FOGLALHATÓ IDŐPONTOK

A naptár segítségével válassza ki mikor kíván indulni! A naptár csak a foglalható időpontokat tartalmazza. Az idősávon jobbra-balra tud mozogni a nyilak segítségével, választását pedig a sárga szín jelöli.

2

FOGLALHATÓ ELLÁTÁSOK

Miután kiválasztotta az időpontot, kérjük válasszon az ellátás típusok közül!

MÓDOSÍTÁS
Kis türelmet kérünk!
3

FOGLALHATÓ SZOBATÍPUSOK

Kérjük válassza ki az Önnek legmegfelelőbb kombinációt a szobák közül! A lista az összes választható kombinációt tartalmazza majd.

MÓDOSÍTÁS
4

TELJES ÁR SZÁMÍTÁS

Az alábbi táblázatban összefoglalva láthatja az Ön által megadott összes választott opciónak megfelelő kalkulációt. A táblázat azonban még további opciók hozzáadására biztosít lehetőséget, mint például biztosítás, fakultatív programok stb. Ezeket a mellettük lévő kapcsolóval hozzáadhatja az eddigiekhez.

Ha mégis meggondolná magát, vagy egyszerűen más kombinációt is megnézne , akkor könnyen megteheti a módosítás gomb megnyomásával. Módosítás után a teljes kalkuláció frissül.

TÉTEL MEGNEVEZÉSE EGYSÉGÁR EGYSÉG DARABSZÁM TÉTEL ÖSSZESEN
Teljes részvételi díj:
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak