Koronád legszebb gyémántja Wales

Galéria

A legkedvezőbb árak alakulása:

Legjobb ár:

 

- 5 nap / 4 éj

 

 

559 500 Ft / fő

Foglalható indulási időpontok
5 nap / 4 éjszaka
5 nap / 4 éjszaka
Kiválasztott időpont
Foglalás folytatása

Utazás alapadatai:

Ellátás: reggeli
Besorolás: 3*
Besorolás: A kategória
Szállás: Egyéb
Utazás: menetrendszerinti járattal

·  A hatalom erőteljes szimbóluma, Chirk kastélya
·  Vadregényes vidék, gazdag kultúra: Snowdonia
·  A leghosszabb nevű helység Európában

Egy ország meleg szívvel, gazdag történelemmel és izgalmas jövővel, gyönyörű, páratlan természettel, merengő várakkal.
Süli Dorottya – A Proko Travel utazási referense

·  A hatalom erőteljes szimbóluma, Chirk kastélya
·  Vadregényes vidék, gazdag kultúra: Snowdonia
·  A leghosszabb nevű helység Európában

Egy ország meleg szívvel, gazdag történelemmel és izgalmas jövővel, gyönyörű, páratlan természettel, merengő várakkal.
Süli Dorottya – A Proko Travel utazási referense

Program:

1. NAP: BUDAPEST – LIVERPOOL

Menetrend szerint, közvetlen járattal elrepülünk Budapestről Liverpoolba. Érkezés a repülőtérre a késő délutáni órákban. Transzfer a szállodánkhoz (1 éj). Vacsora egy helyi étteremben.

2. NAP: LIVERPOOL – CHIRK – LLANGOLLEN – PONTCYSYLLTE – PISTYLL RHAEADR

Reggeli után megindulunk walesi utazásunkra. A progra­mok sorrendje az időjárás, illetve a múzeumok nyitva tartá­sának függvényében változhat. Első megállónk a csodálatos középkori kastély, a Chirk Castle, mely gyönyörű, díszes park­kal rendelkezik. A teraszról lenyűgöző kilátás nyílik a Cheshire és Salop síkságára. Ezután meglátogatjuk Llangollent, Wales egyik legromantikusabb városkáját, mely egy festői völgyben található. Itt található Wales 7 csodájának egyike a Dee folyó hídja. Felkeressük a Hölgyek házát, a Plas Newydd-t. Ezután az UNESCO Világörökség részét képező Pontcysyllte vízvezeték via­duktját látogatjuk meg. A Pontcysyllte jelentése „a walesi híd, amely összeköt”. Délután az ország egyik legmagasabb vízesé­séhez utazunk, a festői Pistyll Rhaeadr három lépcsőben hullik alá. Este szállásunkra utazunk.

3. NAP: BETWS-Y-COED – SWALLOW FALLS– CAERNARFON

A Snowdon Wales legmagasabb (1085m) hegye, a Snowdonia Nemzeti Parkban. Nehéz szavakat találni a tavas dombos vidékre, jégvájta völgyekre, szép tengerpartra. De a történelmi vonat­kozású látnivalókból sincs hiány: kő- és bronzkori temetkezési helyek, római erődök, normann kastélyok is várnak itt felfede­zésre. Elsőként Snowdonia fővárosába, Betws-y-Coed elbűvölő kisvárosába utazunk. Ezután Swallow Falls – Wales leglátvá­nyosabb vízesését tekintjük meg. Meghódítjuk a Snowdon hegycsúcsát is hegyi vasút segítségével, majd a tengerszoros part­ján fekvő festői városba, Caernorfon-ba látogatunk, ahol elsőként az ősi várat tekintjük meg, amely a Wales-i hercegek bölcsője volt. Délután egy hajókázásra megyünk a Puffin-szigethez, mely ma számos tengeri madárfaj fészkelőhelye. A változatos madárfajo­kon kívül szerencsés esetben atlanti szürkefókával és delfinnel is találkozhatunk. Szállás és vacsora.

4. NAP: LLANFAIRPWLLGWYNGYLLGOGERYCHWYRN-DROBLLLLANTYSILIOGOGOGOCH – CONWY – LLANDUDNO – BODNANT GARDEN – LIVERPOOL

Reggeli után a kimondhatatlan nevű falucskába, Llanfairpwllg-wyngyllgogerychwyrndrobllllantysiliogogogoch-ba utazunk, melynek jelentése: „A vörös barlangi St. Tysilio melletti sebes örvény közelében levő fehér mogyorófák völgyében fekvő Szűz Mária templom”. A szóban forgó falu a leghosszabb nevű brit település. Vonattal utazunk innen tovább így emlékként elte­hetjük a világ leghosszabb vasúti menetjegyét is. Következő megállónk Conwy. Felkeressük a folyó torkolatában magasodó várat, mely Világörökség, és egyike a legpompásabbaknak. Még I. Eduárd király építtette, miután meghódította a vidéket. A védett vár érdekessége az épen maradt középkori királyi lak­osztályok. Tovább utazunk a walesi tengerpart legnépszerűbb viktoriánus kori üdülőhelyébe, Llandudno-ba. Korabeli villamos visz fel a Great Orme kiugró sziklaplatójára, ahonnan pazar ten­geri körpanorámában gyönyörködhetünk. Programunk utolsó megállójaként megcsodáljuk a wales-i kert művészet leglátvá­nyosabb értékét a Bodnant Garden-t. Szállás és vacsora.

5. NAP: LIVERPOOL – BUDAPEST

Reggeli után elhagyjuk szállodánkat és visszautazunk Liverpoolba. Délelőtti programunk során elsőként az Anfield stadiumot, a híres futballcsapat, a Liverpool FC otthonát baran­golhatjuk be, mely a csapat szurkolói számára szent hely. A stadionbejárás során többek között kinézhetünk a főtribün legmagasabb szintjéről, megnézhetjük a hazai és a vendég­csapat öltözőjét, a sajtószobát, a This Is Anfield feliratot, a játé­kosok alagútját és a menedzser kabinját is. Ezután a Beatles múzeumba látogatunk, mely a világ egyik legnagyobb Beatles-gyűjteményének ad otthont. Három emeleten több mint 1.000 hiteles tárgyat tartalmaz és új nézőpontból mutatja be minden idők legnagyobb rock and roll együttesét. A múzeum látogatása egy utazás a liverpooli és hamburgi kezdeti időkbe, a világhírnévre való felemelkedésükbe és az innovatív stúdió­évekbe. A kora délutáni órákba transzfer a repülőtérre majd vár­hatóan az esti órákban érkezünk Budapestre.


Nagy-Britanniába a jelenlegi rendelkezések szerint csak útlevéllel szabad beutazni, a személyigazolvány nem elegendő.

Térkép
Indulási időpontok és árak

Érvényes ekkor: 2023.06.05 - 5 nap / 4 éj
559 500Ft/fő
1

FOGLALHATÓ IDŐPONTOK

A naptár segítségével válassza ki mikor kíván indulni! A naptár csak a foglalható időpontokat tartalmazza. Az idősávon jobbra-balra tud mozogni a nyilak segítségével, választását pedig a sárga szín jelöli.

2

FOGLALHATÓ ELLÁTÁSOK

Miután kiválasztotta az időpontot, kérjük válasszon az ellátás típusok közül!

MÓDOSÍTÁS
Kis türelmet kérünk!
3

FOGLALHATÓ SZOBATÍPUSOK

Kérjük válassza ki az Önnek legmegfelelőbb kombinációt a szobák közül! A lista az összes választható kombinációt tartalmazza majd.

MÓDOSÍTÁS
4

TELJES ÁR SZÁMÍTÁS

Az alábbi táblázatban összefoglalva láthatja az Ön által megadott összes választott opciónak megfelelő kalkulációt. A táblázat azonban még további opciók hozzáadására biztosít lehetőséget, mint például biztosítás, fakultatív programok stb. Ezeket a mellettük lévő kapcsolóval hozzáadhatja az eddigiekhez.

Ha mégis meggondolná magát, vagy egyszerűen más kombinációt is megnézne , akkor könnyen megteheti a módosítás gomb megnyomásával. Módosítás után a teljes kalkuláció frissül.

TÉTEL MEGNEVEZÉSE EGYSÉGÁR EGYSÉG DARABSZÁM TÉTEL ÖSSZESEN
Teljes részvételi díj:
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak