Kirándulás Skóciában

Galéria

Jelenleg ajánlatunk nem foglalható. További információért érdeklődjön munkatársainknál, nézzen körül több ezer ajánlatunk között, vagy tekintse meg hasonló utazásainkat:
Egyesült Királyság

Skócia, a legendák földje, mely az összetett történelmével és a buja tájaival a kalandvágyó természetünknek kihívást jelent. Ez a hely mindenki számára tartogat valamit, bár Skócia egy kis ország, azonban nagy hatással van azokra, akik keresztül mennek rajta...

Utazás alapadatai:

Utazás: menetrendszerinti járattal
Típus: Klasszikus körutazás

Szállásleírás:

6 éjszakai szállás 3* hotelben kétágyas elhelyezéssel, reggelivel

2 éjszakai szállás 3* hotelben kétágyas elhelyezéssel, félpanzióval (reggeli, vacsora)


Skócia, 3*-os szállások a körutazás során

Szállás: Hotel
Besorolás: 3*

Egyéb szolgáltatások:
3*, Hotel

Programleírás:

1. nap: Budapest, Glasgow
Elutazás Glasgowba a reggeli órákban. Érkezés után városnézés, majd a szobák elfoglalása. Délután szabad program. Szállás Glasgowban vagy környékén.  

2. nap: Ayrshire, Ayr, Glasgow (kb. 120 km)
Reggeli után látogatás az Ayrshire Culzean kastélyhoz. A Culzean-kastély Skócia Ayrshire-i tengerpartján található. Korábban skót főnemesek lakták. A sziklatetőre épült kastély a Culzean Castle Country Parkban található és nyitott a nagyközönség számára. A Culzean kastélyt a híresztelések szerint legalább hét szellem lakja, köztük egy dudás és egy szolgálólány. Innen Ayr városába utazunk, ahol Robert Burns, híres angol költő született, és megtekintjük szülőházát, és a hozzá tartozó múzeumot és egyéb emlékhelyeket. Visszautazás Glasgowba.  Szállás.

3. nap: Loch Lomond, Glencoe, Glenfinnan, Fort William (kb. 300 km)
Reggeli után elutazás a Skót Felföldre. A Loch Lomond tóhoz érkezvén gyönyörködhetünk a látványban és teszünk egy sétát a tóparton.  Innen tovább utazunk Glencoe felé, mely sokak szerint Skócia és talán a világ egyik legszebb vidéke. A Skót-felföld dél-nyugati részén fekvő 16 km hosszú völgy szinte függőleges 1000 m körüli sziklafalak között vezet. Bármerre fordulunk patakok, vízfolyások keresztezik az utat, a hegyek csúcsa szinte mindig felhőbe burkolódzik. Közkedvelt kirándulóhely, lenyűgöző szépségű tája számtalan világhírű film hátteréül szolgált. Glencoe Skócia történelmének egyik legszomorúbb fejezetében is helyet kapott. 1692. február 13-án a skót McDonald-klán tagjait itt mészároltak le saját otthonaikban, mert nem fogadtak hűséget az angol királynak, III. Vilmosnak. Következő állomásunk szintén elvarázsolja az ide érkezőket, főként a Harry Potter rajongókat. A filmben is látható Glenfinnan viaduktja 32 méter magas, 1897 és 1898 között épült a West Highland vonalon, és 380 méter hosszan nyúlik el a völgyben 21 óriási boltíven támaszkodva. Szállásunk Fort William környékén lesz, ahol egy kis városnézésben is részünk lehet. Szállás. Vacsora.

4. nap: Skye-sziget, Belső Hebridák, Fort William (kb. 400 km)
Reggeli után ellátogatunk a Skye-szigetre. A sziget a Hebridák egyik tagja, melyet "kis-Skóciának" is neveznek. A mindössze 8000 lakosú sziget partvonala 1600 km hosszú. Egyik települése sincs 8 kilométernél messzebb a tengertől. Központja és egyetlen nagyobb városa a 2500 lakosú Portree. A sziget partvonala rendkívül tagolt és ezáltal igen változatos. Skye-szigetén magas hegycsúcsok tornyosulnak, mocsárvidékek, vadregényes völgyek terülnek el, és mélybe szakadó tengerparti sziklákban gyönyörködhetünk. A sziget közepén helyezkedik el a Cuillins-hegység, melynek északi pereme előtt látható Skye egyik leglenyűgözőbb látnivalója, az Old Man of Storr sziklaalakzat. Igény szerint egy 45 perces sétával elérhető, ahonnan gyönyörű látvány tárul a túrázó elé. A túra időtartama kb. 50-60 perc.

Másik lehetőség egy kevésbé ismert rövid túra a térségben, ami nagyon szép látványt nyújt, az a Brother's Point (Rubha nam Brathairean). Kb 3,5 km a túrára 1-2 órát kell szánni. A hely egyébként nagyon kedvelt a madarászok között is. Rengeteg különböző madarat figyelhetünk meg, köztük kárókatonát, szürke gémet és sirályt.

Szállás. Vacsora.

5. nap: Inverlochy, Loch Ness, Inverness (kb. 100 km)
Reggeli után Inverness felé haladva megállunk Skócia egyik leghíresebb kastélyánál. Az Inverlochy Kastélynak ma már csak a romjait láthatjuk, ettől függetlenül Skócia életében elég jelentős szereppel bír. Itt zajlott ugyanis az I. és a II. Inverlochy csata. Következő állomásunk már Loch Ness-tó lesz, részt vehetünk egy 1 órás hajókázáson is. Napunkat Invernessben zárjuk, ahol egy rövid városlátogatás után elfoglalhatjuk szállásunkat. A délután további részében szabad program. Szállás.

6. nap: Aberdeen - strandolási lehetőség, Dundee (kb. 170 km + 110 km)
A mai nap a pihenésé. Reggeli után Aberdeenbe utazunk, ahol csodás strandok egyikén tölthetjük a napot, vagy informális városnézésen is részt vehetünk.
A pihentető program után folytatjuk utunkat Dundee-be és elfoglaljuk szállásunkat.

7.nap: Dundee – Falkirk - Edinbourgh (kb. 130 km)
Reggeli után szabadprogram következik, melynek során folytathatjuk a strand-programot, vagy sétálgathatunk a városban.
Következő állomásunk már egy modern építmény, vagyis inkább egy mérnöki csoda. A Falkirkban található forgatókerék az Union-csatornát és a Forth- és Clyde-csatornát összekötő hajólift. A két vízszintsík 24 méteres magasságkülönbsége nem tette lehetővé többlépcsős zsiliprendszer kialakítását, mert ez a meredekség miatt sokkal költségesebb és bonyolultabb kivitelezési feladat lett volna. A megoldást egy 35 méter átmérőjű forgókerék jelentette. Másodlagos, de talán tervezett haszon, hogy a két csatorna ily módon történő összekötése valódi turistalátványossággá tette a hajóforgalmat Edinburgh és Glasgow között. Lehetőség lesz kipróbálni a forgatókereket egy 50 perces hajóút alkalmával. A hajózás után felkeressük Falkirk új nevezetességét és jelképét, az óriás lovak szobrát, a Kelpies-t.
A változatos programok után a késő délutáni órákban megérkezünk Edinburgh-ba, ahol gyalogos városnézésen ismerkedünk a várossal, majd elfoglaljuk szállásunkat.

8.nap: Edinburgh, Roslin, Edinburgh (kb. 25 km)
Reggel első utunk a Rosslyn-kápolnába vezet, mely a Da Vinci kód című film (könyv) által vált híressé. Privát tulajdonú kápolna, melynek építését 1446-ban kezdték, és mintegy 40 évig tartott, míg elkészült. Ma is számtalan misztikus történet, mese, legenda kering a kápolnáról. Visszatérve Edinburgh-ba ellátogatunk a világ legnagyobb whisky gyűjteményével rendelkező Scotch Whisky Experience üzembe, ahol érdekes ismertetőt láthatunk a gyártási folyamatról, majd különleges kóstoláson vehetünk részt. A prezentáció után az étteremben elfogyaszthatunk egy finom ebédet, kávézhatunk egy finom sütemény mellett, vagy vásárolhatunk a helyi üzletben a legkülönfélébb whiskykből.
A késő délutáni órákban szabadprogram, séta a városban vagy látogatás a várba, mely szintén az UNESCO Világörökség listáján szerepel, és egyben egész Britannia egyik leglátogatottabb turista látványossága. Az egyik fő látványossága a One O'clock Gun, egyórai ágyú, amely az időjelző szerepét tölti be, a Félhold-bástya, a lenyűgöző Skót Nemzeti Katonai Emlékhely és a koronaékszerek csillogó gyűjteménye, melynek a királyi palota ad otthont. A Végzet Köve arról híres, hogy I. Edward ellopta azt, s az angol trón alá rejtette, és csak 700 évvel később, 1996-ban került vissza Skóciába.
 Szállás Edinburgh-ben.

9. nap: Edinburgh - Budapest
Reggeli után látogatás a Royal Yacht Britannia hajón, mely számos világhírű embert látott már vendégül, de elsősorban a brit királyi családot szolgálta immár több, mint 40 éve. Ma már csak ritkán veszi igénybe a királyi család, így Leith-ben állomásozik, és mi is megtapasztalhatjuk ezt a különleges atmoszférát. A hajót végigjárva betekinthetünk a királyi hajózás történetébe és történelmi epizódokat láthatunk Nagy-Britannia elkápráztató múltjából. Remélhetőleg idén már magyar nyelvű audioguide-dal is rendelkeznek majd.
A hajón elfogyaszthatunk egy "királyi ebédet", majd transzfer a repülőtérre, hazautazás.

 

A részvételi díj tartalmazza:

  • 6 éjszakai szállás 3* hotelben kétágyas elhelyezéssel, reggelivel
  • 2 éjszakai szállás 3* hotelben kétágyas elhelyezéssel, félpanzióval (reggeli, vacsora)
  • busztranszfer a teljes program során
  • magyar nyelvű túravezető

Az ajánlat nem tartalmazza:

  • Belépők, nemzeti park engedélyek (helyszínen fizetendő): 150 £/fő
  • Utolsó napi ebéd a Royal Yacht Britannia hajón (ár fogyasztás szerint)
  • Repülőjegy és annak illetékét 
Repülős útjainkra a kiutazás egyénileg történik. Az utunkhoz csatlakozó repülőjegyet természetesen irodánkban is meg tudod vásárolni, hiszen csoportos jegyfoglalásunk van, mert célunk, hogy a csoport együtt tudjon utazni. A honlapunkon feltüntetett ár csupán tájékoztató jellegű, függ a választott légitársaságoktól, a foglalási időponttól, valamint az adott járat telítettségétől! Ha érdekel ez az utazás, akkor minél hamarabb keress meg minket! 
Aki az utazáshoz a repülőjegyét nem irodánkon keresztül vásárolja meg, kérjük, feltétlenül egyeztessen előtte az ügyfélszolgálatunkkal írásban.   Ha a program nem a repülőtérről indul, akkor a találkozási helyre (pl. szálló) történő eljutásod, valamint távozáskor a reptér megközelítése egyénileg történik. Az itt fellépő költségeket az út ára nem tartalmazza, kivéve, ha a Budavár Tourson keresztül vásárolod meg a csoporttal történő utazáshoz a repülőjegyedet, mert ebben az esetben a transzfert ajándékba kapod. 

Az ajánlat maximum 410 Ft / 1 £ deviza eladási árfolyam esetén érvényes (CIB Bank).

Létszám: A csoport minimális létszáma 10 fő, míg a maximális létszám 17 fő.

Nehézség: Könnyű és változatos világjárásnak felel meg az utazásunk

Biztosítás: Ajánlott, ezt irodánkban könnyen megkötheted.

A szolgáltatások aktuális árairól minden esetben a kalkulációból tájékozódhat.

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Térkép
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak