Cseh világörökségek és a száztornyú Prága

Galéria

A legkedvezőbb árak alakulása:

Legjobb ár:

 

- 4 nap / 3 éj

 

 

99 500 Ft / fő

Foglalható indulási időpontok
4 nap / 3 éjszaka
4 nap / 3 éjszaka
4 nap / 3 éjszaka
4 nap / 3 éjszaka
4 nap / 3 éjszaka
4 nap / 3 éjszaka
4 nap / 3 éjszaka
4 nap / 3 éjszaka
4 nap / 3 éjszaka
4 nap / 3 éjszaka
4 nap / 3 éjszaka
4 nap / 3 éjszaka
4 nap / 3 éjszaka
4 nap / 3 éjszaka
Kiválasztott időpont
Foglalás folytatása

Utazás alapadatai:

Ellátás: reggeli
Besorolás: 3*
Besorolás: A kategória
Szállás: Egyéb
Utazás: autóbusszal

·  Karlovy Vary, a gyógyító vizek vidéke
·  Elmerülünk a cseh világörökségek tengerében
·  Prágában megelevenedik Svejk, Hrabal és Menzel világa
·  Hajós városnézéssel egybekötött hangulatos vacsora

"Prága szépsége mindig mindenkit lenyűgöz. Többszöri visszatérés után sem lehet betelni vele. Utcáit járva folyton megelevenedik a történelme, bája."
Kovács Réka – Proko Travel munkatárs

·  Karlovy Vary, a gyógyító vizek vidéke
·  Elmerülünk a cseh világörökségek tengerében
·  Prágában megelevenedik Svejk, Hrabal és Menzel világa
·  Hajós városnézéssel egybekötött hangulatos vacsora

"Prága szépsége mindig mindenkit lenyűgöz. Többszöri visszatérés után sem lehet betelni vele. Utcáit járva folyton megelevenedik a történelme, bája."
Kovács Réka – Proko Travel munkatárs

Program:

1. NAP: SZEGED / PÉCS / DEBRECEN – BUDAPEST – LEDNICE – BRNO – PRÁGA

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből, és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. A főváros után rajkai határátkelés után érkezünk Szlovákiába. A Duna fölött átha­ladva elénk tárul a főváros, Pozsony látképe a hidakkal és a város fölé magasodó várral. A cseh határt átlépve lekanyaro­dunk Lednicébe, mely egyben első világörökségi helyszínünk. Az angol gótika és a romantikus stílus keveréke a nagyon szé­pen felújított kastély. Az itt látható fa kidolgozások és csillárok kiváló művészek munkái. Délután, Brnóban, az ország második legnagyobb városában tartunk gyalogos városnézést. A Főtér középen egy hatalmas barokk pestis-oszlop található. Házainak stílusa a reneszánsz kortól a modernig terjed. A főtértől nem messze magasodik a házak közé szorított impozáns neogóti­kus Szent Jakab-templom jellegzetes hagymakupolájával, mely tűhegyes toronyban végződik, mely 92 méterével a legmaga­sabb a városban. A belváros egyik dombján emelkedik az impo­záns gótikus Szent Péter és Pál székesegyház. Az esti órákban érkezünk Prágába a szállásunkra. (3 éj)

2. NAP: PRÁGA – KARLOVY VARY – PRÁGA

Délelőtt gyalogos városnézés Prágában. Programunkat a Hradzsinban, a várban kezdjük. Szent Vitus hatalmas katedrá­lisa a turisták kedvelt célpontja. Mellette található a Sárkányölő Szent György-szobor, a Királyi Palota és a Szent György Bazilika. Szépen felújították a fogalommá vált Aranyutcácskát. Ebben a keskeny utcában dolgoztak régen a mesterek, akiknek kis üzletei manapság a nagy forgatagtól hangosak. Délután, aki­nek kedve tartja, önálló, egyéni programot szervezhet magá­nak Prága történelmi óvárosában. Másik lehetőségként egy hangulatos, kb. 6 órás fakultatív kirándulásra és időutazásra jöhet velünk a meseszép Karlovy Varyba. (Buszunk a csoport­tal, a várból egyenesen a kirándulásra indul.) A Teplá folyó mellett teraszosan kiépült város csodaszépen felújított, monar­chia-korabeli épületei között sétálunk. Karlovy Vary híres kolonnádjairól (oszlopcsarnok). Építésük célja az volt, hogy a lakosok kényelmes körülmények között tudjanak vizet venni a gyógyvízforrásokból. Ezek közül a legnagyobb, a Malomkő Kolonnád 1871-ben épült. 132 m hosszú, 13 m széles, 124 osz­lopa van, és 5 forrást „véd”. A közelben található Csehország egyik leghíresebb szállodája a Grand Hotel Pupp, itt játszó­dott a Casino Royale film is. A 228 szobás luxusszálloda nevét a Pupp családról kapta. Nemrég a szálloda homlokzatát és belső tereit is szépen felújították. A szálloda ad helyet a híres Karlovy Vary Filmfesztiválnak. Sétánk közben valamelyik kellemes tera­szon megpihenve kóstolgathatjuk a híres gyógyító hatású vizet, melynek fogyasztását egy különleges formájú bögréből java­soljuk. Megízlelhetjük Karlsbad finom ostyáját és híres italát, a Becherovkát is. Késő délután hagyjuk el Karlovy Varyt, este érke­zünk vissza prágai szállásunkra. Fakultatív Karlovy Vary kirándulás (jelentkezés a helyszínen): 30 €

3. NAP: PRÁGA ÉS HAJÓKIRÁNDULÁS

Folytatjuk prágai városnézésünket. A mai nap első látványos­sága a Vencel-tér, mely a cseh történelemben többször is fon­tos szerepet játszott. Nevét az ország patrónusáról kapta, akinek lovasszobra a tér végén a Nemzeti Múzeum előtt található. Tovább sétálunk a főtérig. Itt felkeressük a híres órát, az Orlojt, mely a városháza tornyának oldalán látható. Különleges a több mint 600 éves órajátéka. A téren állítot­ták fel Husz János monumentális szobrát is. Az első reformá­tor máglya-halálának 500. évfordulójára készült a szecessziós alkotás. Gyönyörködhetünk a teret ölelő szépen felújított házakban is. Az óváros felkerült az UNESCO Világörökségek Listájára. Ezt követően folytatjuk utunkat Prága másik híres építményéhez, a Károly-hídhoz. A híd az 1350-es évek­ben épült mészkőből. Fenséges barokk szobrok díszítik. Különlegesek a két végén található hídtornyok. A hídon sétálva szép fotókat készíthetünk a műemlékekről, szobrok­ról. Meglátogatjuk a XIII. században alapított Kisoldalt, mely napjainkban a művészvilág kedvenc célpontja. A kormány­zati negyedként is működő városrészben számos nagykövet­ségi palota, hangulatos vendéglő található. Városnézésünket a zsidó negyednél fejezzük be. Ezt követően a szabadprog­ram alatt egyéni sétára, ajándékvásárlásra nyílik lehetőség. Aki gondolja megízlelheti a híres cseh söröket. Igény esetén az idegenvezető ajánlani fog hangulatos sörözőt, éttermet. A koraesti órákban szervezünk egy kellemes, kb. 2 órás fakul­tatív hajókirándulást a Moldván, mely svédasztalos vacsorával van egybekötve. A nyugvó Nap aranyló fényében gyönyörköd­hetünk a látványos folyóparti palotákban. Különlegessége a programnak a zsilipelés, mely közben el tudjuk fogyasztani a vacsorát. Akik nem választják a hajózási programot, azok­nak lehetőség nyílik önálló sétára a kivilágított belvárosban. Fakultatív hajókirán­dulás vacsorával (ital nélkül): 13.000,- Ft Este autóbusztranszfer a szállodába. Ezen a napon nincs szállodai vacsora.

4. NAP: PRÁGA – KUTNÁ HORA – TELČ – BUDAPEST

Ez a nap is a cseh világörökségekről szól, ugyanis a felkere­sendő városok mindegyike szerepel az UNESCO Világörökségek Listáján. Délelőtt Kutná Hora látványosságai közül megtekint­jük a csodaszép Szent Borbála katedrálist, mely a közép-kelet-európai gótikus építészet egyik legszebb példája, szépségében a prágai Szent Vitus székesegyházzal vetekszik. A város peremén található a Csontkápolna, melyet szintén felkeresünk. Folytatjuk utunkat, és délután Telčben állunk meg. A város egységes han­gulatú, látványos főterén sétálunk, ahol szép fotókat készíthe­tünk az árkádos-lábas házakról, valamint a közelben lévő várról. Szabadprogram után hazaindulunk és 21 óra körül érkezünk Budapestre, majd mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Térkép
Indulási időpontok és árak

Érvényes ekkor: 2023.06.09 - 4 nap / 3 éj
99 500Ft/fő
1

FOGLALHATÓ IDŐPONTOK

A naptár segítségével válassza ki mikor kíván indulni! A naptár csak a foglalható időpontokat tartalmazza. Az idősávon jobbra-balra tud mozogni a nyilak segítségével, választását pedig a sárga szín jelöli.

MÓDOSÍTÁS
 • 5.
  Szerda
 • 6.
  Szerda
 • 6.
  Csütörtök
 • 9.
  Hétfő
 • 9.
  Péntek
 • 11.
  Kedd
 • 13.
  Vasárnap
 • 18.
  Hétfő
 • 18.
  Csütörtök
 • 20.
  Vasárnap
 • 20.
  Péntek
 • 23.
  Péntek
 • 26.
  Szerda
 • 28.
  Vasárnap
2

FOGLALHATÓ ELLÁTÁSOK

Miután kiválasztotta az időpontot, kérjük válasszon az ellátás típusok közül!

MÓDOSÍTÁS
Kis türelmet kérünk!
3

FOGLALHATÓ SZOBATÍPUSOK

Kérjük válassza ki az Önnek legmegfelelőbb kombinációt a szobák közül! A lista az összes választható kombinációt tartalmazza majd.

MÓDOSÍTÁS
4

TELJES ÁR SZÁMÍTÁS

Az alábbi táblázatban összefoglalva láthatja az Ön által megadott összes választott opciónak megfelelő kalkulációt. A táblázat azonban még további opciók hozzáadására biztosít lehetőséget, mint például biztosítás, fakultatív programok stb. Ezeket a mellettük lévő kapcsolóval hozzáadhatja az eddigiekhez.

Ha mégis meggondolná magát, vagy egyszerűen más kombinációt is megnézne , akkor könnyen megteheti a módosítás gomb megnyomásával. Módosítás után a teljes kalkuláció frissül.

TÉTEL MEGNEVEZÉSE EGYSÉGÁR EGYSÉG DARABSZÁM TÉTEL ÖSSZESEN
Teljes részvételi díj:
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak