Rio de Janeiro és az Iguassu

Jelenleg ajánlatunk nem foglalható. További információért érdeklődjön munkatársainknál, nézzen körül több ezer ajánlatunk között, vagy tekintse meg hasonló utazásainkat:
Brazília

9 napos mini körutazás Dél-Amerikában

Két olyan látnivaló teszi kihagyhatatlanná ezt a programot, amelyekről nemcsak szép mondatokat, de könyveket lehetne írni. De a szavak helyett ezeken a helyszíneken a látvány és az érzés beszél. Képzeljék maguk elé, Rio de Janeiroban a végtelen strandokat, a parton táncoló, sportoló, napozó tömeget, miközben a vérpezsdítő szamba ad zenei aláfestést. A kép hátterének pedig a Krisztus szobor, vagy a Cukorsüveg-hegy látványát! De az Iguassu vízesés dübörgését, a zuhatagok vízpáráját, a természet végtelen erejét, szintén nehéz szavakba önteni. Ezért csak azt tudjuk javasolni, tartsanak inkább velünk! Utunkat magasan képzett és a helyszínt kitűnően ismerő, magyar nyelvű idegenvezető kíséri végig, már a budapesti indulástól.

Utazás alapadatai:

Utazás: KLM Royal Dutch Airlines járattal
Utazás: menetrendszerinti járattal
Típus: Klasszikus körutazás

Szállásleírás:

5 éjszaka szállás Rio de Janeiro, belvárosban

Hotel WINDSOR COPA, vagy hasonló


2 éjszaka szállás Iguassu

Hotel VIALE CATARATAS, vagy hasonló


Helyi besorolás szerinti 3-4 csillagos szállodák

A fenti hotelek nevét tájékoztató jelleggel adjuk meg, a végleges szállás listát indulás előtt küldjük meg.


Rio de Janeiro és az Iguassu

Szállás: Hotel
Besorolás: 3*

Egyéb szolgáltatások:
3*, Hotel

Programleírás:

1. nap
Elutazás Budapestről a KLM légitársaság menetrendszerinti járatával Amszterdamba. Az átszállás után továbbutazás Rio de Janeiroba. A megérkezés után transzfer a szállodába, a szobák elfoglalása, majd vacsora a hotelben. Szállás Rio de Janeiroban, a belvárosban.

2. nap
Reggeli a szállodában, majd egésznapos városnézés Rioban: a világ focirajongóinak zarándokhelye a Maracana stadion (kivülről), majd a világhírű karnevál versenyszínhelye a Sambadrom. Ezután a belváros következik, ahol az égbeszökő vasbeton Metropolitan Katedrálist keressük fel, majd sétálunk az óvárosban. Végül délután a riói látképet uraló Cukorsüveg-hegyet keressük fel, utazás kötélfelvonóval. A hotelben vacsora, szállás Rio de Janeiroban, a belvárosban.

3. nap
Reggeli a szállodában. Délelőtt látogatás a világhírű Megváltó Krisztus szobornál. A 30 méteres szobor Rio de Janeiro és Brazília jelképe. A lélegzetelállító város talán legszebb kilátása terül a látogatók elé, a 700 méteres magasságból. Majd ebéd Rio egyik leghíresebb éttermében, a Fogo de Chao churrascaria-ban. A több órán át tartó salátákból és frissen grillezett húsokból álló ebéd igazi ünnepség! Ezek után a délután szabad, pihenés, vagy strandolás a Copacabana-n. A hotelben vacsora, szállás Rio de Janeiroban, a belvárosban.

4. nap
Reggeli a szállodában, majd egésznap szabad: séta, fürdőzés, röplabdázás a tengerparton. A hotelben vacsora. Szállás Rio de Janeiroban, a belvárosban.

5. nap
Reggeli a szállodában, majd kijelentkezés a szobákból. Napközben repülőút Rio de Janeiro - Iguassu útvonalon. A megérkezés után transzfer a szállodába. Vacsora és szállás az Iguassu vízesés brazil oldalán.

6. nap
Reggeli a szállodában, egésznapos Iguassu vízesés túra, látogatás a Brazil és az Argentin oldalon is. Ugyanis a két ország határán fekvő természeti csoda csak mindkét oldalt megtekintve mutatja meg teljes pompáját. A többszáz vízesés és zuhatag kilométereken át zúdul a mélybe, de az Ördögtorokban végződő Union vízesés a legnagyobb mind közül. Szállás az Iguassu vízesés brazil oldalán, vacsora a szállodában.

7. nap
Reggeli a szállodában, majd kijelentkezés a szobákból. Napközben repülőút Iguassu - Rio de Janeiro útvonalon. A megérkezés után transzfer a szállodába, a szobák elfoglalása, majd vacsora a hotelben. Szállás Rio de Janeiroban, a belvárosban.

8. nap
Reggeli a szállodában, majd délelőtt kijelentkezés a szobákból. Napközben szabadprogram, séta, vásárlás a belváros boltjaiban és kirakodós piacain. Késő délután transzfer a repülőtérre, ahonnan az esti órákban indul a repülő. Éjszaka a gép fedélzetén.

9. nap
A déli órákban megérkezés Amszterdamba, majd a menetrend szerint tovább utazás és megérkezés a délután Budapestre.

 

FONTOS TUDNIVALÓK AZ UTAZÁSSAL KAPCSOLATBAN:

Kiutazás:

Csoportjaink a KLM légitársaság menetrendszerinti járataival utaznak, amelyeken a napszaknak megfelelő fedélzeti ellátást kapnak utasaink. A járatok tervezett menetrendje a következő:

Budapest – Amszterdam 06:35 – 08:40
Amszterdam – Rio de Janeiro 12:45 – 19:30

Rio de Janeiro – Amszterdam 20:50 – 12:15#1 (érkezés másnap)
Amszterdam – Budapest 14:15 – 16:15

Étkezés: félpanziós (reggeli és vacsora) ellátás.

Egészségügyi tudnivalók:
Brazíliában az európai utazókat több kellemetlen egészségügyi meglepetés is érheti, ugyanis az ottani higiénés feltételek nem az általunk megszokottak. Nincs különösebben több kosz, szemét, mint a világ más tájain, de olyan kórokozókkal találkozhat az ember, amire jobb előre felkészülni. A Hepatitis A és B védőoltások javasoltak (de nem kötelezők) a térségbe utazók számára, ezzel kapcsolatban kérjük, vegyék fel a kapcsolatot a következő intézménnyel: Országos Epidemiológiai Központ, Nemzetközi Utazás-egészségügyi és Oltóközpont. Internetes elérhetőségük: http://www.oek.hu/oek.web?to=2484&nid=209&pid=1&lang=hun
Valamint nagyon fontos, hogy az ivóvíz európai gyomor számára nem fogyasztható! Mindenképpen kerülni kell az ivóvízzel történő bármilyen érintkezést. Fogmosáshoz is kizárólag palackozott vizet használjanak!
A programunkban szereplő étkezések olyan éttermekben és szállodákban zajlanak, ahol az ételek minősége garantált.

Vám, vízum, be- és kiutazási feltételek:
Magyar állampolgárok vízummentesen utazhatnak be Brazíliába és Argentínába turistaként és tartózkodhatnak ott 90 napot. Feltétel, hogy az útlevélnek a hazautazás dátumától számítva, még további 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

Közbiztonság:
Brazília nagyvárosaiban a közbiztonság általánosságban rossz, ez érvényes Rio de Janeirora is. Bármikor lehet számítani kisebb-nagyobb bűncselekményekre: lopásokra, fegyveres rablásokra, utcai zsebtolvajlásra, őrizetlenül hagyott értékek eltulajdonítására, különösen a nevezetességek környékén, strandokon, szállodákban, éttermekben, bárokban, szórakozóhelyeken.
Az elkövetők gyakran fiatalkorúak, vagy szinte gyerekek, akikről nem is feltételeznénk, hogy bűnözők lehetnek. Javasoljuk, hogy mindig tartsanak maguknál 20-30 USD-nek megfelelő brazil reált, amit rablási kísérlet esetén át lehet adni. Az alábbi biztonsági alapszabályok betartásával csökkenthetik annak esélyét, hogy bűncselekmények áldozatai legyenek.

  • Ne viseljenek értékes órát, ékszert, drága feltűnő ruhát az utcán.

  • Mobiltelefonjukat ne használják az utcán, mert igen elterjedt bűncselekmény-fajta, amikor egy pillanat alatt kikapják a telefont a turista kezéből és elszaladnak vele.
  • Nagyobb összegű készpénzt ne vigyenek magukkal, illetve ha mégis, több helyre rejtsék azt el és ne vegyék elő nyilvános helyen.
  • Értékeiket a szálloda széfjében, vagy más biztonságos környezetben helyezzék el.
  • Az utcán, strandon stb. útlevelüket ne tartsák maguknál, elég annak a fénymásolata.
  • A bankkártya, illetve a mobiltelefon letiltásához szükséges sürgősségi telefonszámot jegyezzék meg, vagy tartsák külön a pénztárcától.
  • Kerüljék az elhagyatott strandokat és a sötétedés után ne sétáljanak a tengerparton

Időjárás:
Rio de Janeiroban októberben 23-25C fok körüli, míg márciusban már inkább 25-27C fokok napközbeni hőmérséklet várja Önöket. Magas a napsütéses órák száma, ezért a hőérzet ettől jóval magasabb. Sőt a tengerparton a páratartalom ezt még tovább fokozza. Nagyon fontos napközben a folyamatos folyadékpótlás, ugyanis a kellemesen szeles időben nem érződik a nagy meleg. A kiszáradás első jele a fejfájás, ilyenkor gyorsan ásványvízzel kell pótolni az elveszett folyadékot, ezért mindig legyen kéznél ásványvíz.

Biztosítás:
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban lehetőség van kedvezményes (nálunk nincs Európán kívüli és korosztályos felár) baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megkötésére.

Magyar diplomáciai képviselet Rio de Janeiroban:
Cím: Av. Presidente Wilson, 231 – 24º andar Centro – Rio de Janeiro – RJ CEP: 20030-021 ;
Telefon: + 55 21 3550 1997 ;
Ügyeleti mobil: + 55 21 983 19 1602 ;
Tiszteletbeli alkonzul: Bíró Zoltán ;
E-mail: hungria.rio@nwadv.com.br

Hivatalos pénznem:
Az ország valutája a reál, jele BRL (1 USD = 5,35 BRL ; 1 EUR = 5,78 BRL ; 1 BRL = 63 HUF). A városokban viszonylag könnyen találni pénzváltókat. Sok helyen (boltok, éttermek) elfogadják közvetlenül az USD-t is, ez már nem mondható el az Euróról. Mindenképp amerikai dollárt érdemes vinni. Készpénzt legfeljebb 10 000 USD értékben lehet bevinni az országba. A nemzetközi hitelkártyákat széles körben elfogadják, hotelbe történő bejelentkezésnél megkövetelik annak bemutatását. Fontos, hogy a hitelkártyát mindig a jelenlétünkben kezeljék, mivel gyakori azok klónozása.

Hivatalos nyelv:
Az ország hivatalos nyelve a portugál, de sok helyen beszélnek angolul és angol nyelvű feliratok is segítik a turistákat.


Elektromos áram:
110 V, a magyar normától eltérő feszültség és aljzatok. Átalakítót mindenképp érdemes már itthonról vinni, mert a szállodai recepciókon csak korlátozott számban (pár darab) áll rendelkezésre.

Telefon:
A nemzetközi roaming díjak kiemelkedően drágák, ezért inkább érdemes a WIFI eléréssel biztosított, így ingyenes kommunikációs lehetőségekkel (Messenger, Viber, WhatsApp, stb.) tartani a kapcsolatot az itthoniakkal. Kérjük, hogy az utazás előtt mindenképp vegye fel a kapcsolatot mobilszolgáltatójával, hogy az aktuális forgalmazási díjakról pontos tájékoztatást kapjon.

Borravaló, szervízdíj:
A helyi idegenvezető és a sofőr elvárja a borravalót a turistáktól. Ennek irodánk által javasolt összege 7 USD / nap / utas.

Öltözködés:
Ajánlatos a könnyű len- vagy pamutruházat, a kényelmes cipő, fejfedő, napszemüveg, papucs, valamint a hűvösebb estékre egy melegebb ruhadarab. Nagyon fontos, hogy a napsütés igen erős, az UV sugárzás miatt percek alatt le lehet égni. Megfelelő napozás előtti készítményekkel még a városnézések során is készülni kell, de az óceánparton erre különösen ügyelni kell.

Létszám: minimum 20 fő

Létszám: minimum 20 fő

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Térkép
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak