Élmények a Fekete hegyek országában

Galéria

A legkedvezőbb árak alakulása:

Legjobb ár:

 

- 6 nap / 5 éj

 

 

130 500 Ft / fő

Foglalható indulási időpontok
6 nap / 5 éjszaka
6 nap / 5 éjszaka
6 nap / 5 éjszaka
6 nap / 5 éjszaka
6 nap / 5 éjszaka
Kiválasztott időpont
Foglalás folytatása

Utazás alapadatai:

Ellátás: félpanzió
Besorolás: 3*
Besorolás: A kategória
Utazás: autóbusszal
Utazás: egyénileg

·  Montenegró legszebb tájai, városai
·  Durmitor Nemzeti Park leglátványosabb részei
·  Hajókirándulás a Kotori-öbölben
·  A tengerpart közelében 3 éjszakai szállás

·  Montenegró legszebb tájai, városai
·  Durmitor Nemzeti Park leglátványosabb részei
·  Hajókirándulás a Kotori-öbölben
·  A tengerpart közelében 3 éjszakai szállás

Program:

1. NAP: PÉCS (DEBRECEN) – BUDAPEST – SZEGED – ÚJVIDÉK

Reggeli indulás után Szeged érintésével határátlépés Szerbiába, majd átszeljük a gazdag termőföldjéről híres Bácskát, és Újvidékre érkezünk, mely a Vajdaság tartományi székhelye és egyben Szerbia harmadik legnagyobb városa. Ismerkedés a várossal, séta a Városháza téren és a főutcán, majd lefényképezhetjük a Monarchia egyik legjelentősebb és Európa 2. leg­nagyobb várát, a Péterváradi Erődöt. Régen védelmi szerepet töltött be, napjainkban kedvelt kirándulóhely. Folytatjuk utunkat a montenegrói határ közelében található tranzitszállásunkig.

2. NAP: DURMITOR – ZABLJAK – MORACA – BUDVA

Elhagyjuk Szerbiát és Montenegró legszebb hegyei felé ves­szük az irányt. A Durmitor Nemzeti Park központja Zabljak. Mielőtt ezt a csodálatos fekvésű települést elérnénk, megállunk a Tara-völgynél. Láthatjuk, milyen meredek kanyont vágott a folyó a hegyek közé. A mesés környezetben, a tengerszint felett 1.416 m magasan lévő Zabljakba érve szabadprog­ram, mely során a település közelében lévő Fekete-tónál lehet kisebb sétát tenni és fényképezni a környező hegyeket. A dél­utáni órákban hagyjuk el az UNESCO Világörökségei közé tartozó Durmitor Nemzeti Parkot és Zabljakot, és a Moraca kolostorhoz indulunk. Nemcsak az 1252-ben épült kolostor látványos, hanem nagyon szép az a környezet is, ahol ez az egyházi épü­let található. Programunk befejezése után szállásunkra utazunk, mely a tengerpart közelében a budvai régióban lesz (3 éjszaka).

3. NAP: LOVCEN – NJEGUSI – CETINJE – BUDVA

Mai programunk során először a Lovcen Nemzeti Parkba megyünk. Már az odautazás is különleges élmény. Látványos, de kanyargós úton kapaszkodunk fel a hegyre. Njegusiban egy különleges sonkakóstolón lehet részt venni. Folytatjuk kirándu­lásunkat, és a régi fővárosba, Cetinjébe buszozunk. Látogatást teszünk Nikola király palotájában, és megtekintjük a Szent Péter kolostort. A délutáni órákban érkezünk vissza Budvára, ahol séta, majd szabadprogram. Szállás, mint előző nap.

4. NAP: KOTORI-ÖBÖL – KOTOR

Ezen a napon fakultatív kirándulás keretében a Kotori-öbölhöz utazunk. Itt hajóra szállunk, és teszünk egy kellemes kirándu­lást az öbölben. A sétahajózás során kikötünk egy kis szigeten, ahol a Szirti Madonna templom található. Visszaúton megál­lunk Kotor városában, és többek közt megtekintjük a középkori városfallal körbeölelt belvárost és a látványos katedrálist. Látni fogjuk, hogy nem véletlenül került az UNESCO Világörökségei közé Kotor óvárosa. A délutáni órákban érkezünk vissza Budvára, ahol szabadprogram, amikor lehet sétálni, illetve jó idő esetén a tengerpartra is ki lehet menni. Fakultatív kirándulás: Kotori-öböli hajózás és városnézés Kotorban: 50 € (hajójeggyel, és belépővel). Akik nem jönnek a kirándulásra, azoknak szabadprogram, pihenés, napozás a szállodában és környékén.

5. NAP: BUDVA – MOSTAR – SZARAJEVÓ

Reggel elindulunk szálláshelyünkről, és Horvátország érintésé­vel Boszniába megyünk. Megállunk Mostar festői városában. Megcsodáljuk az újjáépített hidat, melynek helyreállításában magyar mérnökök is segédkeztek. A híd körül ajándéktár­gyakat árusítók sorát láthatjuk. Este az 1697-ben Savoyai Jenő által is kifosztott városba, Szarajevóba érkezünk, mely Bosznia- Hercegovina fővárosa is. Ezt a várost – a hároméves délszláv háborút követően – soknemzetiségű lakói építették újjá, és varázsolták pezsgő életűvé. Szállás Szarajevóban.

6. NAP: SZARAJEVÓ – HORVÁTORSZÁG – BUDAPEST

Reggeli után kb. 2 órás séta Szarajevó belvárosában. Török műemléképületek, Főtér, Nemzeti Könyvtár, óváros, ahol látjuk Gavrilo Princip merényletének helyszínét is. Emléktábla mutatja azt a helyet a folyó mellett, ahonnan leadta a merénylő Ferenc Ferdinándra és feleségére a gyilkos golyókat 1914. június 28-án. Elhagyva a várost megannyi szép erdővel, hegyekkel és kis fehér mecsetekkel tarkított úton halad autóbuszunk. A szép táj mel­lett sajnos több helyen láthatjuk még a háború okozta nyomo­kat is. Határátlépést követően az M6-os úton haladva az esti órákban érkezés Budapestre. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Térkép
Indulási időpontok és árak

Érvényes ekkor: 2021.05.11 - 6 nap / 5 éj
130 500Ft/fő
1

FOGLALHATÓ IDŐPONTOK

A naptár segítségével válassza ki mikor kíván indulni! A naptár csak a foglalható időpontokat tartalmazza. Az idősávon jobbra-balra tud mozogni a nyilak segítségével, választását pedig a sárga szín jelöli.

MÓDOSÍTÁS
 • 10.
  Péntek
 • 11.
  Kedd
 • 18.
  Péntek
 • 22.
  Szerda
 • 28.
  Szerda
2

FOGLALHATÓ ELLÁTÁSOK

Miután kiválasztotta az időpontot, kérjük válasszon az ellátás típusok közül!

MÓDOSÍTÁS
Kis türelmet kérünk!
3

FOGLALHATÓ SZOBATÍPUSOK

Kérjük válassza ki az Önnek legmegfelelőbb kombinációt a szobák közül! A lista az összes választható kombinációt tartalmazza majd.

MÓDOSÍTÁS
4

TELJES ÁR SZÁMÍTÁS

Az alábbi táblázatban összefoglalva láthatja az Ön által megadott összes választott opciónak megfelelő kalkulációt. A táblázat azonban még további opciók hozzáadására biztosít lehetőséget, mint például biztosítás, fakultatív programok stb. Ezeket a mellettük lévő kapcsolóval hozzáadhatja az eddigiekhez.

Ha mégis meggondolná magát, vagy egyszerűen más kombinációt is megnézne , akkor könnyen megteheti a módosítás gomb megnyomásával. Módosítás után a teljes kalkuláció frissül.

TÉTEL MEGNEVEZÉSE EGYSÉGÁR EGYSÉG DARABSZÁM TÉTEL ÖSSZESEN
Teljes részvételi díj:
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak