Mandarinszüret & gránátalma

Galéria

A legkedvezőbb árak alakulása:

Legjobb ár:

 

- 5 nap / 4 éj

 

 

75 400 Ft / fő

Foglalható indulási időpontok
5 nap / 4 éjszaka
Kiválasztott időpont
Foglalás folytatása

Utazás alapadatai:

Ellátás: reggeli
Besorolás: A kategória
Utazás: autóbusszal
Utazás: egyénileg

Mandarinszüret & gránátalma

Mandarinszüret & gránátalma

Az ár nem tartalmazza:

Utasbiztosítás, Útlemondási biztosítás

Az ár tartalmazza:

Utazás busszal, Szállás, Ellátás megadott szerint, Idegenvezető, Idegenforgalmi adó - helyszínen fizetendő

Artablazat:

  Utazás: autóbusszal  Szállás: program szerint  Ellátás: reggeli   Részvételi díj: 74.900,-Ft/fő  Félpanzió: 12.000,-Ft/fő Egyágyas felár: 15.000,-Ft/fő, Biztosítás: 2.850,-Ft/fő, Sztornó biztosítás: 2 %   Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről: Kötelezően fizetendő Audio-guide 1.500,- Ft/fő Blagaj, kolostor 2,5 EUR Mostar, hídugrás 1 EUR Mostar múzeum 3 EUR Szarajevó, dzsámi 2,5 EUR Szarajevó, szerb templom 2,5 EUR Szarajevó medresze 2,5 EUR Helyi idegenvezetés 3 EUR Mandarinszüret (hajójegy és ebéd 30 EUR)
Blagaj gránátalma program 10 EUR Dubrovnik-ferences kolostor 40 HRK     Idegenforgalmi adó:  Medjugore: 1 EUR/fő/éj, Szarajevó 1,5EUR/fő/éj   1 EUR = 2 KM (konvertibilis márka)     Felszállási lehetőségek: Budapest, Déli pályaudvar, Koronaőr köz 05:15 Székesfehérvár-Shell kút-M7 59 km: 06:05 Siófok-Szekszárdi lehajtó -pálya melletti TESCO: 06:45 Balatonlelle-Marche: 07:20 Nagykanizsa-TESCO parkoló: 08:05   Leszállási lehetőségek: Szekszárd - M6-os autópálya, 134-es km, Fácánkerti pihenő, MOL benzinkút Paks - M6-os autópálya, 108-as km, Paksi pihenő, Shell benzinkút Dunaújváros - M6-os autópálya, 70-es km, Újvárosi pihenő, OMV benzinkút

Fekvese:

1. nap: Budapest-Split-Medjugorje

Elutazás a kora reggeli órákban. Délután már a dalmát tengerpart egyik legfestőibb városának gyönyörű pálmafás promenádján sétálunk. Városnézés Horvátország második legnagyobb városában, ahol a híres Diocletianus palota sikátoraiban sétálunk, mely Split és egyben az egész régió egyik legfontosabb látnivalója. A spliti Diokletianus palotában életre kell a történelem és egy üzletekkel, éttermekkel tarkított középkori óriáslabirintusban érezhetjük magunkat. Belvárosi séta, majd utazás Európa egyik leghíresebb zarándokvárosába, ahol 1981 júniusában hat fiatalnak megjelent a Szűzanya.  A csodás látomások, gyógyulások hírére zarándokok sokasága érkezett az egykori kis faluba, mely a „világ gyóntatószékéve” vált, és zarándokok ezrei érkeznek évről-évre a városba. Szálláshely elfoglalása Međugorjéban, majd esti séta lehetőség a városközpontban. Međugorje városában minden út a templomtérre vezet, mely a hitélet egyik központja. A város hangulata, a Szent Jakab templom, az esti gyertyagyújtás, a „könnyező” Krisztus-szobor, kortól és vallástól függetlenül megérintő élmény minden látogató számára. Közös sétánk után vásárlási lehetőség a késő estig nyitva tartó kegytárgyakat, ajándéktárgyakat értékesítő üzletek gazdag kínálatából. (Szállásunk a városközpontban panzióban vagy *** szállodában lesz, mely a hivatalos besorolástól függetlenül, egyformán igényes és kényelmes elhelyezést biztosít Utasaink számára. Képek: )  

2. nap: Mandarinszüret-Medjugorje

Reggeli után a vadregényes, festői Neretva völgybe látogatunk, mely mandarin-völgyként is ismert.  Vár a "horvát Kalifornia"! Festői tájakon átutazva érkezünk meg a híres mandarintermesztő vidékre, ahol citrom- narancs- és mandarin ültetvények váltják egymást. Kirándulásunk alkalmával  megismerhetjük a mandarinszedés technikáját, termesztésének módját is. Igazi szüreti hangulatba cseppenünk, szedhetünk az ízletes gyümölcsökből, vagy sétálhatnak a mandarin ültetvények között. A szüret alatt szedett gyümölcsökből 3 kg friss mandarint haza is vihetünk. Szüreti kalandunk után kishajókba szállva a Neretva delta és a környező vidék szépségét élvezhetjük. Fotó-szafarira indulunk a folyó élővilágának megismerésére. Hajózásunk után Travarica-pálinka kóstoló, aszalt fügével és ízletes ebéd vár ránk, gyönyörű környezetben. (Hajójegy és ebéd 30EUR/fő) Miután kicsit megpihentünk, visszautazunk Medjugorje városába. Szabadidő, ellátogathatunk a Jelenések hegyére, ahol először jelent meg Mária a fiataloknak. A Rózsafüzér út mentén megpihenhetünk a stációknál, majd a hegyre felérve a„Béke királynőjének” szobra fogad.  

3. nap: Dubrovnik

Szabadidő Medjugorje városában vagy fakultatív kirándulási lehetőség Dalmáciába. (Ár: 20EUR/fő) Ma reggel Horvátország egyik legszebb és legérdekesebb városának felfedezésére indulunk. Csodálatos tájakon átutazva érkezünk el a Dalmát partok gyöngyszeméhez. Városnézés Dubrovnik történelmi és kulturális emlékekben gazdag városában.  Az Adria gyöngyszeme, Split és Sibenik városa mellett a Trónok harca néhány fontos forgatási helyszíneként is szolgált. Dubrovnik a második évadtól a Királyvár helyszíne is. Az óvárosban, az erődben és környékén nagyon sok jelenetet forgattak, de érdemes bejárni a parkokat is, melyek sok vidéki esemény helyszínéül szolgáltak. A Minčeta erőd volt a Halhatatlanok Háza, a várost körülvevő falak pedig ismerősek lehetnek a híres, Feketevíz-öbölbeli csatajelenetekből. Séta a várfalakkal körülzárt gyönyörű óvárosban, mely az UNESCO Világörökség része. Szabadidő, majd búcsú a világ egyik legszebb és legjobb állapotban megmaradt középkori városától, és visszautazás a szállásra.  

4. nap: Blagaj-Mostar

Reggeli után ismét izgalmas nap vár ránk, hiszen Bosznia talán legszebb városaiba látogatunk el és újra szüretelhetünk is. Ezúttal a legendák gyümölcséből szedhetünk majd egy igazán különleges helyszínen. Az emberiség már ősidők óta ismeri ezt a csodás gyümölcsöt, így természetesen megismerkedünk a gránátalma legendájával is. Rövid bemutató után, kisvonattal járjuk körbe az ültetvényt, ahol kóstolásra és szedésre is lesz időnk. Visszaérkezésünk után a fogadó csarnokban mérik majd le az általunk szedett gyümölcsöt, melyet kedvezményes áron vásárolhatunk meg, valamint további gyümölcsök (füge, alma, szőlő stb.) vásárlása mellett bio lekvárok, gyümölcslevek is kaphatóak. Programunk során alkalmunk lesz a vidék jellegzetes termékeiből is beszerezni otthonra, hiszen füge lekvárból vagy az igazán különleges színű gránátalma mézből is vásárolhatunk majd. Ezt követően Európa legbővizűbb forrásához látogatunk el. A déli órákban a Buna forrása mellett pihenünk meg, ahol festői környezetben fogyaszthatunk el akár egy könnyű ebédet is, hiszen a folyó partjára és zátonyaira számos vendéglő települt ki. Közvetlenül a zubogó víz partján ebédelhetünk meg vagy ihatunk egy finom kávét! A derviskolostor fölött magasodó sziklafal alján található barlangból feltörő víz kristálytiszta. Megtekintjük a különleges derviskolostort, majd folytatjuk az utunkat Mostar városába. Az ország legismertebb, legelbűvölőbb városa vár ránk. Itt látható az ország jelképe a Csontváry által megörökített híres Öreg-híd, mely a Neretva folyó felett 24 méter magasan ível át és köti össze az óváros két oldalát. Az UNESCO 2005-ben a Világörökség részévé nyilvánította a hidat, melyről a hídugrók nap mint nap próbára teszik bátorságukat. Szabadidő a bazár különleges portékái között, majd utazás a fővárosba.   5. nap: Szarajevó-Budapest Bosznia-Hercegovina fővárosa a különböző kultúrák találkozási helye, erről városnézésünk alkalmával mi is meggyőződünk. A merénylet helyszínétől, a Latin hídtól sétálunk be a bazár világba, ahol megtekintjük a Gazi Husrev dzsámit is, majd rövid szabadidő. A Bascarsiján finom török kávét, friss bureket fogyaszthatunk, keleties szuvenírt vásárolhatunk, majd elbúcsúzunk az egzotikus Szarajevótól és megkezdjük hazautazásunkat. Késő esti érkezés Budapestre.

 

Térkép
Indulási időpontok és árak

Érvényes ekkor: 2021.10.14 - 5 nap / 4 éj
75 400Ft/fő
1

FOGLALHATÓ IDŐPONTOK

A naptár segítségével válassza ki mikor kíván indulni! A naptár csak a foglalható időpontokat tartalmazza. Az idősávon jobbra-balra tud mozogni a nyilak segítségével, választását pedig a sárga szín jelöli.

2

FOGLALHATÓ ELLÁTÁSOK

Miután kiválasztotta az időpontot, kérjük válasszon az ellátás típusok közül!

MÓDOSÍTÁS
Kis türelmet kérünk!
3

FOGLALHATÓ SZOBATÍPUSOK

Kérjük válassza ki az Önnek legmegfelelőbb kombinációt a szobák közül! A lista az összes választható kombinációt tartalmazza majd.

MÓDOSÍTÁS
4

TELJES ÁR SZÁMÍTÁS

Az alábbi táblázatban összefoglalva láthatja az Ön által megadott összes választott opciónak megfelelő kalkulációt. A táblázat azonban még további opciók hozzáadására biztosít lehetőséget, mint például biztosítás, fakultatív programok stb. Ezeket a mellettük lévő kapcsolóval hozzáadhatja az eddigiekhez.

Ha mégis meggondolná magát, vagy egyszerűen más kombinációt is megnézne , akkor könnyen megteheti a módosítás gomb megnyomásával. Módosítás után a teljes kalkuláció frissül.

TÉTEL MEGNEVEZÉSE EGYSÉGÁR EGYSÉG DARABSZÁM TÉTEL ÖSSZESEN
Teljes részvételi díj:
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak