Stájerország ízei - kulináris túra

Galéria

Jelenleg ajánlatunk nem foglalható. További információért érdeklődjön munkatársainknál, nézzen körül több ezer ajánlatunk között, vagy tekintse meg hasonló utazásainkat:
Ausztria

Ausztria egyik legtermékenyebb vidékén, Graztól nem messze található a Vulcano-Land, ahol természet-közeli kis manufaktúrákban készülnek a finomabbnál finomabb ételek és italok.

Ezek közül látogatunk el néhányba kulináris túránk során, megkóstoljuk a finomságokat, miközben megismerkedünk a különleges gyártási folyamatokkal.

Utazás alapadatai:

Utazás: autóbusszal
Típus: Túrázás

Szállásleírás:


Vulcano Land, Szállás nélkül

Szállás: Autóbusz

Egyéb szolgáltatások:
Autóbusz

Programleírás:

Kora reggel, 04:45-kor találkozunk

Budapesten, a Népligetben, Könyves Kálmán krt.-Hell Miksa sétánynál (az Elnök utcával szemben)

. 05.00 órakor indulás. Útközben egy pihenőt tartunk a határ közelében, majd folytatjuk utunkat Ausztriába.

Először Riegersburgba utazunk. Itt felfedezzük a Rügers kastélyt, ahol a díszesen berendezett lakó-és dísztermeket látogatjuk meg helyi idegenvezetővel, aki érdekes, mulatságos és tanulságos történeteket is mesél majd, érdekes dolgokat tudhatunk meg a barokk korról, a kastély tulajdonosiról, a Pilati családról, valamint Mária Terézia császárnőről, aki a kastélyban lakott egykoron.

Innen folytatjuk utunkat Auersbachba, ahol a Vulcano „Sonkavilág” manufaktúrába látogatunk. Itt, a dombvidék déli lejtőin készül a világ egyik legfinomabb levegőn érlelt sonkája. Egyedülálló íze nehezen írható körül, de programunk során megtapasztalható. A program során körbejárjuk a gazdaságot, megnézzük a röfögő kollégákat, a malacokat, elmesélik nekünk a sonka érdekes gyártási folyamatát, végül 5 féle terméket kóstolhatunk meg egy pohár bor kíséretében. Ezután a környék déli lejtőin termett borok közül még 3 fajtát megízlelhetünk, így a helyi borokról is képet kaphatunk. A gazdaság boltjában beszerezhetjük a kóstolt finomságokat, hogy otthonmaradt szeretteink se maradjanak ki a jóból.

A késő délutáni órákban indulunk haza. Várható hazaérkezés az éjszakai órákban.

Az alapár tartalmazza: az utazást busszal, a szervezést és a magyar nyelvű csoportkísérést.

Az alapár nem tartalmazza: a belépők árát, az étkezést és a biztosítást, valamint a regisztrációs díjat, mely az irodában fizetendő.

Pénzügy: Belépő a gazdaságba kóstolóval, körbevezetéssel, borkóstolóval 20 Euro/fő, látogatás helyi idegenvezetéssel a kastélyban: 10 Euro / fő.

A belépők árát az utaskísérő szedi össze a buszon. Az egyes programokra vonatkozó belépők árai szerepelnek honlapunkon a megfelelő utazás oldalán. A feltüntetett árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, helyi idegenvezető, parkolás, foglalási/szervezési költség, stb). A belépőjegyek és a fakultatív programok árai tájékoztató jellegűek, a változtatás jogát fenntartjuk. Az utazási szerződés aláírásával a feltüntetett belépő árakat is elfogadásra kerül.

A programváltozás jogát fenntartjuk.

Biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban könnyűszerrel megköthető.

Utazás: autóbusszal. Útközben 3-4 óránként tartunk pihenőt, általában benzinkutaknál állunk meg. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson.

Kérhető fix, Ön által kiválasztott ülőhely az autóbuszon (melyet végig fenntartunk, vidéki felszállás esetén is)

Minimum létszám: 35 fő

Felszállási lehetőségek:

M7/M1-es autópálya, Budaörsi Pihenőhely, Agip benzinkút, 10-es km kő (+ 20 perc)

M1-es autópálya, Óbarok Pihenőhely, OMV benzinkút, 43-as km kő (+ 50 perc)

M1-es autópálya,(Tata) Remeteségi Pihenőhely, Shell benzinkút, 64-es km kő (+65 perc)

M1-es autópálya, (Bábolna) Concó Pihenőhely, OMV benzinkút, 94-es km kő (+80 perc)

M1-es autópálya, (Győr) Arrabona Pihenőhely, Agip benzinkút, 119-es km kő (+90 perc)

M1-es autópálya, (Mosonmagyaróvár) Mosoni Pihenőhely, MOL benzinkút, 162-es km kő (120 perc)

Kérjük, hogy ha nem a budapesti felszállást választják, jelezzék megrendeléskor (a csatlakozás időpontját fent olvashatják. Az időpontok a budapesti induláshoz képest értendők.). A busz csak igény esetén áll meg a felszállási helyeken és csak a fent felsorolt csatlakozási pontokon van lehetőség a felszállásra!

Felhívjuk figyelmét, hogy a busz a menetiránnyal megegyező oldalon tud csak megállni az autópályák pihenőhelyein, azaz oda- és visszaúton nem ugyanazon oldalon!

Felszerelés:

Túraprogramjainknál fontos a megfelelő felszerelés és öltözet: évszaknak megfelelően öltözzünk, a hegyek között lehet picit hűvösebb, vízhatlan túracipő/túrabakancs, kényelmes ruházat, esőköpeny (természetesen, ha nincs rájuk szükség, ezek a buszban hagyhatók), egy napra elegendő étel (szendvics), csokoládé, műzliszelet, személyenként min. 1,5-2 liter folyadék.

Egyéb utazások alkalmával is ajánlott az útra hátizsákot hozni, mely tartalmaz némi szendvicset és vizet az útra. Ezt a városnézés alkalmával is magunkkal vihetjük, de természetesen a buszban is hagyható.

Az autóbuszos utazások módosíthatók, de nem lemondhatók!

Módosítási díjak:

dátummódosítás díja a foglalást követően 2.500 Ft/fő, maximum utazás előtt 30 nappal lehetséges

névmódosítás, felszállási hely-módosítás díja a foglalást követően 2.500 Ft/fő, maximum utazás előtt 3 nappal lehetséges

A foglalás elküldésével minden utas elfogadja az utazási iroda általános utazási feltételeit.

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető!

Térkép
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak