Kirándulás az Osztrák Dunakanyarban hajókázással

Galéria

Jelenleg ajánlatunk nem foglalható. További információért érdeklődjön munkatársainknál, nézzen körül több ezer ajánlatunk között, vagy tekintse meg hasonló utazásainkat:
Ausztria

Lenyűgöző egynapos utazásra hívunk, ahol az UNESCO Világörökségek határozzák meg a napunkat. Meglátogatjuk a híres apátságot Melkben, ami még Umberto Eccot is megihlette, majd egy lenyűgöző hajót vár ránk, mely alatt a Wachau kultúrtájjal ismerkedhetünk…

Utazás alapadatai:

Utazás: autóbusszal
Típus: Túrázás

Szállásleírás:

Az utazási csomag nem tartalmaz szállást. Az utasok az éjszakát az utazás során az autóbuszon töltik.


Szállás nélkül, Melk

Szállás: Autóbusz

Egyéb szolgáltatások:
Autóbusz

Programleírás:

Lenyűgöző egynapos utazásra hívunk, ahol az UNESCO Világörökségek határozzák meg a napunkat. Meglátogatjuk a híres apátságot Melkben, ami még Umberto Eccot is megihlette, majd egy lenyűgöző hajót vár ránk, mely alatt a Wachau kultúrtájjal ismerkedhetünk…

Program: Budapest, Melk, Krems (sétahajóval), Budapest

Korán reggel 05.45-kor indulunk Budapestről. Találkozó 05.30-kor

Budapesten, a Népligetben, Könyves Kálmán krt.-Hell Miksa sétánynál (az Elnök utcával szemben)

. Folyamatos utazás Ausztria felé, melyet rövid pihenőkkel szakítunk csak meg. A kora délelőtti órákban érkezünk az alsó-ausztriai Melkbe, ahol az első programpontunk az UNESCO világörökségi listáján is szereplő világhírű apátság megtekintése. Tárlatvezetéssel járjuk be, és kapunk bepillantást a ma is működő apátság és iskola életébe. A programunk befejezése után sétahajóval Krems városába utazunk a Wachau, másnéven a wachaui kultúrtáj területén, mely egy kereken 30 km hosszúságú, Alsó Ausztriában található völgyszoros a Duna mentén. Wachau 2000 óta az UNESCO Világörökségének részét képezi, Melk és Krems városok között helyezkedi el. A hajóról gyönyörű kilátás tárul elénk, szőlőkkel borított hegyoldalak, meredek sziklafalak illetve hangulatos várromok vesznek bennünket körül a folyó mindkét oldalán. Közel két órás hajózást követően érkezünk Ausztria egyik legrégebbi településére, Kremsbe. Itt szabad program következik, így mindenki kedvére töltheti el az időt késő délutánig, mikor búcsút veszünk Ausztriától és megkezdjük a hazautazásunkat. Budapestre várhatóan a késő esti/éjszakai órákban érkezünk.

Az alapár tartalmazza: az utazást busszal, a szervezést és a magyar nyelvű idegenvezetést.

Az alapár nem tartalmazza: a belépők árát (Melki apátság 14 euró/fő, hajózás 30 euró/fő), az étkezést, a biztosítást, és a regisztrációs díjat 1 500 Ft/fő.

Utazás: autóbusszal. Útközben 2-3 óránként tartunk pihenőt, általában benzinkutaknál állunk meg. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van nálunk aprópénz.

A helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik (fix választott ülőhelyfoglalás az autóbuszon az út teljes időtartamára: 1 000 Ft/fő). A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson.

Időjárás: évszaknak megfelelően öltözzünk. A hegyek között lehet picit hűvösebb, érdemes magunkkal hozni egy meleg pulóvert és egy esőkabátot. Jó idő esetén természetesen ezek a buszban hagyhatók.

Felszerelés: kis hátizsákot érdemes magunkkal hozni, mely tartalmaz némi szendvicset és vizet az útra.

Pénzügy: a belépők (Melki apátság 14 euró/fő, hajózás 30 euró/fő) mellé érdemes még az étkezésre és az ajándéktárgyakra eurót hozni magunkkal. Útközben pénzváltási lehetőség nincsen! Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség) A belépőjegy és fakultatív programok árai tájékoztató jellegűek, a változtatás jogát fenntartjuk. A programok időrendi sorrendje változhat.

Biztosítás: ajánlott. Ezt irodánkban könnyűszerrel megkötheted.

További felszállási lehetőségek:

M7/M1-es autópálya, Budaörsi Pihenőhely, Agip benzinkút, 10-es km kő

M1-es autópálya, Óbarok Pihenőhely, OMV benzinkút, 43-as km kő

M1-es autópálya, (Tatabánya) MC Donald’s parkoló (Vértesszőlős), 61-es km kő

M1-es autópálya,(Tata) Remeteségi Pihenőhely, Shell benzinkút, 64-es km kő

M1-es autópálya,(Bábolna) Concó Pihenőhely, OMV benzinkút, 94-es km kő

M1-es autópálya, (Győr) Arrabona Pihenőhely, Agip benzinkút, 119-es km kő

M1-es autópálya, (Mosonmagyaróvár) Mosoni Pihenőhely, MOL benzinkút, 162-es km kő

Kérjük, hogy ha nem a budapesti felszállást választják, jelezzék megrendeléskor (a csatlakozás időpontját indulás előtt 3-4 nappal adjuk meg). A busz csak igény esetén áll meg a felszállási helyeken és csak a fent felsorolt csatlakozási pontokon van lehetőség a felszállásra!

Felhívjuk figyelmét, hogy a busz a menetiránnyal megegyező oldalon tud csak megállni az autópályák pihenőhelyein, azaz oda- és visszaúton nem ugyanazon oldalon!

Amennyiben fix, Ön által kiválasztott ülőhelyet igényel a buszon (melyet végig fenntartunk, vidéki felszállás esetén is) annak díja: 1.000 Ft/fő.

Dátummódosítás díja a foglalást követően 2.500 Ft/fő, maximum utazás előtt 30 nappal lehetséges.

Regisztrációs díj az irodában fizetendő: 1 500 Ft/ fő

A foglalás elküldésével minden utas elfogadja az utazási iroda általános utazási feltételeit.

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Térkép
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak