Klagenfurt, Minimundus: a Világ kicsiben

Galéria

Jelenleg ajánlatunk nem foglalható. További információért érdeklődjön munkatársainknál, nézzen körül több ezer ajánlatunk között, vagy tekintse meg hasonló utazásainkat:
Ausztria

Az osztrák Minimundus Klagenfurt mellett található. A miniatűr játékvárosok divatja az 1960-as évek elején kezdődött.

Utazás alapadatai:

Utazás: autóbusszal
Típus: Klasszikus városlátogatás

Szállásleírás:


Klagenfurt, Éjszaka a buszon

Szállás: Autóbusz

Egyéb szolgáltatások:
Autóbusz

Programleírás:

Indulás a kora reggel 05:00 órakor

Budapesten, a Népligetben, Könyves Kálmán krt.-Hell Miksa sétánynál (az Elnök utcával szemben)

. Találkozó 04:45-kor. Folyamatos utazás Klagenfurtba. Útközben 3-4 óránként mosdószünetet tartunk, majd délelőtt megérkezünk a Klagenfurt melletti Wörthi-tóhoz.

Buszunkkal ellátogatunk a Pyramidenkogelre. 2013 júniusában nyílt meg az új Pyramidenkogel kilátó: a tetején lévő 18 méteres antennával együtt pontosan 100 méter magas, fából és fémből épült, modern, spirál formájú torony, az egész világon a legmagasabb, és csodás kilátással ajándékozza meg a látogatót a Wörthi tóra és a környező hegyekre. A nagyobb gyerekek és a felnőttek egy óriáscsúszdán is lecsúszhatnak a toronyból.

Innen folytatjuk utunkat a Klagenfurt mellett található Minimundus Parkba. A park története 1958-ban kezdődött, amikor mindössze 20 épület miniatűr mása volt látható, és a parkot is még Minieurop-nak hívták. Azóta a park területe 26 000 m²-re nőtt és a mini-modellek száma is jelentősen megnőtt, már mintegy 100 modell által láthatjuk szinte az egész világot kicsiben, többek között a Halászbástyát és a Mátyás templomot is. A makettek teljesen élethű másai a világ különböző épületeinek, hegyeinek, utaknak, alagutaknak. Az épületek között mini vonatok közlekednek és megállnak a mini pályaudvaroknál, közlekedési lámpák működnek, sorompók állítják le e közlekedést...

Nem csak gyerekeknek, hanem a felnőtteknek is kellemes programot nyújt a park, éttermekben, kávézókban frissíthetjük fel magunkat nézelődés közben.

Hazaindulás 17 órakor, hazaérkezés a késő esti órákban.

Az alapár tartalmazza: az utazást busszal, a szervezést és a magyar nyelvű csoportkísérést.

Az alapár nem tartalmazza: a belépők árát, az étkezést és a biztosítást, valamint a regisztrációs díjat, mely az irodában fizetendő.

Pénzügy: Belépő a Pyramidenkogel toronyba és a Minimundus parkba: felnőtt: 30 Euro/fő, gyermek 15 éves korig: 15 Euro/fő

A belépők árát az utaskísérő szedi össze a buszon. Az egyes programokra vonatkozó belépők árai szerepelnek honlapunkon a megfelelő utazás oldalán.

A feltüntetett árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, helyi idegenvezető, parkolás, foglalási/szervezési költség, stb).

A belépőjegyek és a fakultatív programok árai tájékoztató jellegűek, a változtatás jogát fenntartjuk. Az utazási szerződés aláírásával a feltüntetett belépő árakat is elfogadásra kerül.

A programváltozás jogát fenntartjuk.

Biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban könnyűszerrel megköthető.

Utazás: autóbusszal. Útközben 3-4 óránként tartunk pihenőt, általában benzinkutaknál állunk meg. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz.

A helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik.

A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson.

Kérhető fix, Ön által kiválasztott ülőhely a buszon (melyet végig fenntartunk, vidéki felszállás esetén is).

Minimum létszám: 35 fő

Felszállási lehetőségek:

M7/M1-es autópálya, Budaörsi Pihenőhely, Agip benzinkút, 10-es km kő (+ 20 perc)

M1-es autópálya, Óbarok Pihenőhely, OMV benzinkút, 43-as km kő (+ 50 perc)

M1-es autópálya,(Tata) Remeteségi Pihenőhely, Shell benzinkút, 64-es km kő (+65 perc)

M1-es autópálya, (Bábolna) Concó Pihenőhely, OMV benzinkút, 94-es km kő (+80 perc)

M1-es autópálya, (Győr) Arrabona Pihenőhely, Agip benzinkút, 119-es km kő (+90 perc)

M1-es autópálya, (Mosonmagyaróvár) Mosoni Pihenőhely, MOL benzinkút, 162-es km kő (120 perc)

Kérjük, hogy ha nem a budapesti felszállást választják, jelezzék megrendeléskor (a csatlakozás időpontját fent olvashatják. Az időpontok a budapesti induláshoz képest értendők.). A busz csak igény esetén áll meg a felszállási helyeken és csak a fent felsorolt csatlakozási pontokon van lehetőség a felszállásra!

Felhívjuk figyelmét, hogy a busz a menetiránnyal megegyező oldalon tud csak megállni az autópályák pihenőhelyein, azaz oda- és visszaúton nem ugyanazon oldalon!

Felszerelés:

Túraprogramjainknál fontos a megfelelő felszerelés és öltözet: évszaknak megfelelően öltözzünk, a hegyek között lehet picit hűvösebb, vízhatlan túracipő/túrabakancs, kényelmes ruházat, esőköpeny (természetesen, ha nincs rájuk szükség, ezek a buszban hagyhatók), egy napra elegendő étel (szendvics), csokoládé, műzliszelet, személyenként min. 1,5-2 liter folyadék.

Egyéb utazások alkalmával is ajánlott az útra hátizsákot hozni, mely tartalmaz némi szendvicset és vizet az útra. Ezt a városnézés alkalmával is magunkkal vihetjük, de természetesen a buszban is hagyható.

Az autóbuszos utazások módosíthatók, de nem lemondhatók!

Módosítási díjak:

dátummódosítás díja a foglalást követően 2.500 Ft/fő, maximum utazás előtt 30 nappal lehetséges

névmódosítás, felszállási hely-módosítás díja a foglalást követően 2.500 Ft/fő, maximum utazás előtt 3 nappal lehetséges

A foglalás elküldésével minden utas elfogadja az utazási iroda általános utazási feltételeit.

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető!

Térkép
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak