A Selyemút birodalmai

Galéria

A legkedvezőbb árak alakulása:

Legjobb ár:

 

- 10 nap / 9 éj

 

 

599 500 Ft / fő

Foglalható indulási időpontok
10 nap / 9 éjszaka
Kiválasztott időpont
Foglalás folytatása

Utazás alapadatai:

Ellátás: félpanzió
Besorolás: 3*
Besorolás: A kategória
Utazás: egyénileg
Utazás: repülővel

·  A mesés Kelet ékköve, Szamarkand
·  Nagy Sándor nyomában
·  Több ezer éves városok, műemlékek
·  Utazás szuperexpresszen és 2 belső repülőút

"A mai napig jól emlékszem a káprázatra, amikor elsőnek tekinthettem meg élőben a korábban csak képen látott Szamarkand türkiz kupoláit."
György Péter – Kaukázus-specialista idegenvezető

·  A mesés Kelet ékköve, Szamarkand
·  Nagy Sándor nyomában
·  Több ezer éves városok, műemlékek
·  Utazás szuperexpresszen és 2 belső repülőút

"A mai napig jól emlékszem a káprázatra, amikor elsőnek tekinthettem meg élőben a korábban csak képen látott Szamarkand türkiz kupoláit."
György Péter – Kaukázus-specialista idegenvezető

Program:

1. NAP: BUDAPEST – ISZTAMBUL – TASHKENT

Este indulás Budapestről repülővel. Éjfél körül átszállunk, majd tovább utazunk Tashkentbe. Éjszaka a repülőn.

2. NAP: TASHKENT – URGENCH – KHIVA

Reggel érkezés Tashkentbe, majd transzfer a szállodába, tuso­lás, rövid pihenő, ezt követően megkezdjük városnézésünket. Az 1966-os hatalmas földrengés nagy károkat okozott, mégis számos látnivalót kínál a Tashkent az utazóknak. Városnézésünk során felkeressük az Óváros és a modern városrész neveze­tességeit. Egyik legkiemelkedőbb látnivaló a Khast-Imam komplexum, melyben többek között megnézhetjük az úgy­nevezett Oszmán Koránt, mely a világ egyik legrégebbi kézzel írott Koránja, illetve – a legenda szerint –, itt őrzik Mohamed próféta egyik hajtincsét is. A városnézés főbb állomásai ezen felül: Chorsu bazár, Amir Timur tér, Függetlenség tere és a Képzőművészeti Múzeum. Kora este transzfer a belföldi repülőtérre, repülés Urgench-be. Érkezés után transzfer Khivába. Szállás elfoglalása (2 éj), vacsora.

3. NAP: KHIVA

Reggeli után bepillantást nyerhetünk a Világörökség részét képező Itchan-Kala erőd látnivalóiba, mely falain belül töké­letes állapotban sorakoznak több évszázad kincsei. Paloták, medreszek, mecsetek egy 500 × 300 méteres, kényelmesen bejárható területre koncentrálva. Már messziről látszik a híres Kalta Minor torony, mely Khiva szimbóluma is egyben. A tor­nyot sok legenda övezi, de egy biztos, a felületét borító majo­likák 1855 óta ragyognak a napfényben. A városban felkeressük még: Ismail Khodja majd a Pahlavan Mahmud mauzóleumot, Mohammed Amin Khan medreszét, Juma (Péntek) mecsetet, mely az utolsó kán palotája. Este szállás, vacsora.

4. NAP: URGENCH – BUKHARA

Reggel transzfer Urgench-be a repülőtérre, indulás Bukharába. Érkezés délelőtt Bukharába. Mai napunkat teljes egészében Bukhara látnivalóinak szenteljük. A város a selyemút egyik leg­fontosabb megállója volt. Mivel több, mint 2.500 éves, így jog­gal mondhatjuk, hogy minden sarkon újabb látnivaló vár ránk. A városnézés során felkeressük: Kalyan mecsetet, Samanides mauzóleumot, Nodir-Divan-Beghí medreszét, Lyabi-Khauz komplexumot, Kalon minaretet, Bolo-Hauz mecsetet, Coumpol bazárt, Mir-i-Arab medreszét, Arc Citadel erődöt. Felsorolni is sok a megannyi látnivalót. Vacsoránkat ma Nadir Divan-Begi medreszében fogyasztjuk el, hangulatos ruha bemutató és folk­lór műsor kíséretében. Szállás Bukharában (2 éj).

5. NAP: BUKHARA

Reggeli után folytatjuk a varázslatos Bukhara felfedezését a város utolsó emírjének nyári palotájával, a Sitorai Mokhi- Khosa-val. A terület érdekes elegye az orientális és az orosz épí­tészetnek. Következő megállónkat, Bahauddin Naqshbandin Mauzóleumát Közép-Ázsia Mekkájának is hívják, fontos kegy­helynek számít a környező országok muszlimjai számára. Utolsó látnivalónk a mai napra a Chor-Bakr temető és komplexum, mely 30 építészeti alkotás együttese. Programunk végén lehe­tőségünk lesz szuvenírek vásárlásra, illetve ellátogatni az Arany bazárba. Vacsora és szállás.

6. NAP: BUKHARA – SZAMARKAND

Reggeli után szabadprogram keretében sétálhatunk a helyi piacon. Délután transzfer a vasútállomásra és a híres Afrosiab szuperexpresszel utazunk Szamarkandba. Érkezés után transz­fer a szállodába, majd rövid városnézés. Szállás és vacsora Szamarkandban (2 éj).

7. NAP: SZAMARKAND

Az egész napot Szamarkand felfedezésével töltjük. Szamarkand az ókorban a tudomány és művészetek egyik központja volt. Sok fajta nép és vallás keveredett itt. „Több út vezet az ég felé” hangzik a hitvallásuk. Reggel ellátogatunk a keleti Siab bazárba, majd városnéző utunkat Gur-E-Amir Mauzóleumával és Timur Lenk mongol fejedelem sírhelyével folytatjuk. Kimegyünk a híres Registan térre, amely az ókorban a város központja volt. A téren három csodálatos medresz található, melyek iszlám iskolaként működtek egészen a XVII. századig. Megnézzük még a Bibi- Khanym mecsetet, illetve a Shah-i-Zinda épületegyüttest.

8. NAP: SZAMARKAND – TASHKENT

Reggeli után meglátogatunk egy szőnyegszövő műhelyt a városban, ahol a mai napig kézzel készítik a szőnyegeket. Ezt követően megnézzük az Ulugh Beg obszervatóriumot, vala­mint az Afrosiab múzeumot, amely Szamarkand észak-keleti részén az ősi város ásatási területén helyezkedik el, és egy letűnt kor emlékeit mutatja. Ellátogatunk még Szent Dániel mauzó­leumába, illetve egy selyempapír készítő műhelybe. Délután transzfer az állomásra, majd az Afrosiab szuperexpresszel visszautazunk a fővárosba, Tashkentbe. Érkezés az esti órákban, ezt követően transzfer a szállodába (2 éj), majd vacsora.

9. NAP: TASHKENT – CHIMGAN – TASHKENT

Reggel a hegyek irányába indulunk el. Ellátogatunk Chimganba, Üzbegisztánlegmagasabban fekvő településére, ami 1.650 méteren helyezkedik el. Harapni való friss levegő és változatos növény­világ fogad minket. Télen a havas lankákon, síelni is lehet. A falu körül szanatóriumok valamint táborhelyek találhatóak. Csodálatos kilátás tárul elénk innen a Beldersay-völgyre. A szabadidő alatt sétálhatunk emléktárgyakat vásárolhatunk. Programunk végén visszautazunk Tashkentbe. Szállás, vacsora.

10. NAP: TASHKENT – ISZTAMBUL – BUDAPEST

Korai reggeli, majd transzfer a repülőtérre. Indulás Budapestre. Átszállás után Budapestre érkezés az esti órákban.

Az útlevélnek a hazaérkezés napjától számítva még minimum 3 hónapig érvényesnek kell lennie. A színvonalasabb szolgáltatás érdekében a csoport létszámát 25 főben maximalizáljuk. Oltásokkal kapcsolatos információk a weboldalunkon.

Térkép
Indulási időpontok és árak

Érvényes ekkor: 2021.09.26 - 10 nap / 9 éj
599 500Ft/fő
1

FOGLALHATÓ IDŐPONTOK

A naptár segítségével válassza ki mikor kíván indulni! A naptár csak a foglalható időpontokat tartalmazza. Az idősávon jobbra-balra tud mozogni a nyilak segítségével, választását pedig a sárga szín jelöli.

2

FOGLALHATÓ ELLÁTÁSOK

Miután kiválasztotta az időpontot, kérjük válasszon az ellátás típusok közül!

MÓDOSÍTÁS
Kis türelmet kérünk!
3

FOGLALHATÓ SZOBATÍPUSOK

Kérjük válassza ki az Önnek legmegfelelőbb kombinációt a szobák közül! A lista az összes választható kombinációt tartalmazza majd.

MÓDOSÍTÁS
4

TELJES ÁR SZÁMÍTÁS

Az alábbi táblázatban összefoglalva láthatja az Ön által megadott összes választott opciónak megfelelő kalkulációt. A táblázat azonban még további opciók hozzáadására biztosít lehetőséget, mint például biztosítás, fakultatív programok stb. Ezeket a mellettük lévő kapcsolóval hozzáadhatja az eddigiekhez.

Ha mégis meggondolná magát, vagy egyszerűen más kombinációt is megnézne , akkor könnyen megteheti a módosítás gomb megnyomásával. Módosítás után a teljes kalkuláció frissül.

TÉTEL MEGNEVEZÉSE EGYSÉGÁR EGYSÉG DARABSZÁM TÉTEL ÖSSZESEN
Teljes részvételi díj:
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak