Alaszka, az óriások vadonja

Galéria

A legkedvezőbb árak alakulása:

Legjobb ár:

 

- 14 nap / 12 éj

 

 

1 755 500 Ft / fő

Foglalható indulási időpontok
14 nap / 12 éjszaka
Kiválasztott időpont
Foglalás folytatása

Utazás alapadatai:

Ellátás: önellátás
Besorolás: A kategória
Szállás: Hotel
Utazás: menetrendszerinti járattal

Az ár nem tartalmazza:

 • az ESTA engedély díját
  kb. 17 000 Ft
 • a Denali Nemzeti Parkban
  a helyi buszt + foglalási díj
  kb. 45 USD + 15 USD
 • a belépőket
  (helyszínen fizetendő)
  kb. 85 USD
 • az útlemondási biztosítást
  (Covid fedezettel): 2,2%

EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • Egyágyas felár
  650 000 Ft
 • Étkezések
  (mindennapi élelem beszerzése bevásárló központokban)
  kb. 35 - 40 USD/fő/nap
 • Fakultatív program
 • BBP utasbiztosítás
  (EUB Biztosító)
  Top: 790 Ft/fő/nap
  Top Extra: 1.090 Ft/fő/nap
}

Az ár nem tartalmazza:

 • az ESTA engedély díját
  kb. 17 000 Ft
 • a Denali Nemzeti Parkban
  a helyi buszt + foglalási díj
  kb. 45 USD + 15 USD
 • a belépőket
  (helyszínen fizetendő)
  kb. 85 USD
 • az útlemondási biztosítást
  (Covid fedezettel): 2,2%

EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • Egyágyas felár
  650 000 Ft
 • Étkezések
  (mindennapi élelem beszerzése bevásárló központokban)
  kb. 35 - 40 USD/fő/nap
 • Fakultatív program
 • BBP utasbiztosítás
  (EUB Biztosító)
  Top: 790 Ft/fő/nap
  Top Extra: 1.090 Ft/fő/nap
}

Az ár tartalmazza:

 • a repülőjegyet illetékkel (melynek értéke:
  kb. 475 000 Ft)
 • 12 éjszakai szállást helyi szálláshelyek kétágyas szobáiban és lodge-okban
 • a megadott programokat
 • a helyszíni közlekedést kisbusszal
 • a magyar nyelvű idegenvezetést
}

Fakultatív programok:

Belépők: (helyszínen fizetendő; nem kötelező jellegű):

1. Denali Nemzeti Park helyi busz: 45 USD + 15 USD foglalási díj (indulás előtt fizetendő)

Fontos! Ezúton szeretnénk figyelmüket felhívni, hogy a Denali Nemzeti Parkban hegyomlás történt (Pretty Rocks Landslide) így 120 mérföld helyett, csak 43 mérföldre lehet behajtani tranzit busszal.

2.  Seward Alaska Wildlife központ: kb. 28 USD

3. Anchorage Alaska Native Heritage Múzeum: kb. 30 USD

4. Big Game Alaska Conservation központ: kb. 25 USD

5. Kenai Fjord Nemzeti Park hajózás: kb. 200 - 220 USD

6. Denali repülés: kb. 440 USD

7. Katmai vagy Lake Clark repülős medveles: kb. 850 USD

8. Aleyska felvonó: 50,-USD

9. Homer – Kachemak tengeri-taxi: 120,-USD

 

}

Idegenvezető, videó, térkép:

Az út idegenvezetője

Gőgös Norbert

}

Programleírás:

Augusztusi pótcsoport dátuma, hamarosan kikerül weboldalunkra!

1. nap: Budapest - Anchorage

Utazás a délelőtti órákban a Liszt Ferenc reptérről, menetrend szerint - átszállással -  megérkezés  Anchorage-ba a délutáni órákban. Járművünk felvétele,  transzfer szálláshelyünkre. 

Szállás: Aspen hotels Anchorage ***

2. nap: Az első alaszkai betelepülők; „Seward jégszekrénye” 

A 250.000 lakosú város az Anchorage Teknő közepén fekszik, a Cook-öböl partján, a hófödte Chugach-hegység vonulatainak ölelésében. A város szokatlanul nagy parkokkal és természetvédelmi területekkel rendelkezik, ötvözve az amerikai nagyvárosok és a romlatlan északi vadon hangulatát. Az igen fiatal lakosság több mint 70%-a csak 1980 után költözött ide. Kiadós reggeli, majd városnézés: Információgyűjtés és filmek megtekintése az állami természetvédelmi területek információs központjában. Séta az állammá válás emlékművénél (Eisenhower szobor), csoportkép készítéssel. Fényképezés a Town Square Parknál, a 4th Avenue Színház art deco épületénél, majd a Szövetségi hivataloknál. Látogatás néhány arany- prém és rozmár agyar boltban, a legfrissebben talált nuggets-ek (folyóparton talált aranyrögök) megtekintésével. Rövid séta a Tony Knowles Coastal Trail mentén a tengerparton, Cook kapitány emlékművének  fényképezésével. Délutáni látogatás az egyedien gazdag gyűjteményű Anchorage Múzeumban: Betekintés Alaszka indián- és eszkimó törzseinek életébe.

Szállás: Aspen hotels Anchorage ***

3. nap: Irány a Denali

Reggeli indulással utazás Talkeetna igen hangulatos kisvárosába, a „Denali kapujába”. Séta a gyors sodrású Susitna folyó parttalan partján, majd rövid látogatás a ranger központban, ahol regisztrálni lehet „Észak-Amerika tetejének” megmászására. Továbbutazás Trapper Creek tanyaközpontjába, séta az ódon kirakodóvásár utcácskán. A látási viszonyoktól függően fotózás a DenaliViewpoint South-nál, majd Denali Viewpoint North-nál. Kora délutáni megérkezés a Denali Nemzeti Park területéhez. A 6.194 m magas Denali jelentése az őslakos athabasca törzs nyelvén „a Nagy”. Az elnevezés magáért beszél. Az Aleut-szigetek folytatásaként, a Denali-törésvonal mentén feltornyosult óriáshegység relatív szintkülönbsége meghaladja a Mount Everest csoportét, tiszta időben lélegzetelállító háttér-panorámával (a hegy minden harmadik napon látható nyáron). Látogatás a park nagyszerűen berendezett látogatóközpontjában, majd a szánhúzó kutya kenneleknél.

Szállás: Denali Park hotel ***

4. nap: Fairbanks fehér éjszakái

Időjárás függvényében, fakultatív 70 perces reggeli repülés a Mt. McKinley körül.  (A repülés az 5. napon is történhet.) Délelőtti indulással látogatás Fairbanksben, Alaszka legészakibb egyetemi központjában, az „Aranyszív Városban”. (Az utazás hossza kb. 2,5 óra egy irányban.) Ismerkedés a város aranylázainak történetével, Fairbanks mai infrastruktúra központ funkciójával. Látogatás az egyetemi városrészben, az Észak Múzeumában (UAF). Rövid vezetés a belvárosba, majd séta a Chena folyó melletti parkban és az óvárosban. Fényképezés a Yukon Quest központnál, majd a Pioneers szobornál. Látogatás a város rendkívül színvonalas információs és kulturális központjában. Visszautazás a szálláshelyre a verőfényes esti órákban, rövid megállással Nenana városkájában.   

Szállás: Denali Park hotel ***

5. nap: A grizzly medve tundrákon

Figyelem! A Pretty Rock hegyomlás következtében a nemzeti parki út, csak 65 km távolságig járható.

A Denali előterének tajgáját és tundráját is óriások uralják, hiszen a világon sehol nem figyelhető meg nagyobb tömegben grizzly medve vagy jávorszarvas, mint itt. A nemzeti park területén 650 arktikus növényfajt tartanak számon, és az óvatos természetjárók a fehér kosok mellett hiúzokat, sőt rozsomákokat is fényképezhetnek. A nemzeti park belső útvonalain csak helyi buszok közlekedhetnek, számos megállóval a leglátványosabb pontokon. Reggeli indulás a nemzeti park belső területeire, busszal. „Vadászat fényképezővel” a legszebb kiszálló-pontoknál. A Pretty Rock hegyomlás következtében folyamatosan útépítés zajlik. A buszról leszállva a Polychrome Overlook kilátópont felé tervezzük sétánkat, illetve a rangerek tanácsai alapján olyan kilátót keresünk, ahonnan esetleg látszódik a Denali.  (A békés alsó világból nehéz elhinni, hogy a Denalin  5.800 m magasság felett nem ritkák a –70°C fokos hidegek és a 220-250 km/h szélviharok sem.) Délutáni utazás kifelé, a Toklat folyó völgyében, karibu megfigyeléssel. Kijutás a parkból a késő délutáni órákban. Szabadidő és vásárlási lehetőség a park bejáratának „vásárvárosában”.

Szállás:  Denali Park hotel ***

6. nap: Széchenyi Zsigmond karibu- és jávor vadászatának históriája

Kora reggeli indulás Anchorage irányába, a „már jól ismert” útvonalon. Rákanyarodás Kenai-félszigetre,  a Turnagain Arm tengeröböl déli partján.Az öböl az 1897-es aranyláz során vált híressé, mára a több méter szintkülönbségű apály-dagály jelensége miatt és a partról is sokszor látható beluga delfinek miatt látogatott. Útközben látogatás a Big Game Alaska állatmenedék központban. Az elárvult vagy sérült állatokat gondozó központ a legalkalmasabb hely arra, hogy másfél óra leforgása alatt egyszerre fényképezhessen a látogató jávorszarvast, bölényt, karibut (észak-amerikai rénszarvas), pézsmatulkot, fekete- és grizzly medvét. Délutáni utazás Seward-ba, a Kenai Fjords Nemzeti Park „kapuvárosába”. A város az alaszkai aranyláz kikötővárosaként született, majd 1957 óta az olajszállító vonalak egyik fő állomásává vált. A kikötő mellett található Alaska Sealife Center a valós környezetükben mutatja be az itt élő halakat és tengeri emlősöket, s a városban működik a nemzeti park információs központja, ahol felkészülhetünk a tengeri és jeges kalandokra. A Széchenyi Zsigmond által is használt és sokszor említett Van Gilder Hotel megtekintése. Éj Sewardban

Szállás:Murphys Motel ***

7. nap: A Kenai Fjords Nemzeti Park tengeri emlősei

Reggeli indulás fakultatív 6 órás tengeri nagyvad és gleccser megfigyelő hajókirándulásunkra. A Resurrection Bay öböl csücskéből kifutó hajó végigjárja a híres öböl partvidékét, „kilép” a Kenai Fjords Nemzeti Park nyílt óceáni víztömegéig. A madárszigetek (pl. lundák, alkák) megfigyelése, az útközben alánk kerülő óriások (kardszárnyú delfinek, hosszúszárnyú bálnák, Steller oroszlánfókák) fényképezésével. Déli szendvics és sütemény fogyasztása a fedélzeten. Felhajózás az egyik, borjazó gleccserben végződő fjordon. Az úszó jéghegyek, s a rajtuk élő fókák – illetve a rendkívüli értékű tengeri vidrák megfigyelése. Szerencsés esetben a fjordokba zuhanó, morajló jégtömbök fotózása. Délutáni visszaérkezés a kikötőbe. Utazás a Resurrection folyó partján az Exit gleccser látógatóközpontba, fotószünetekkel a legszebb pontokon. Kb. 1,5 órás séta az Exit gleccser nyelvéhez. A másnapi egész napos túra terepének, körülményeinek „felmérése”. Koraesti visszaérkezés a hotelbe. Éj Sewardban

8. nap:  Alaszkai jégmezők és gleccserek világa

A ma napon 2 különböző program között választhatnak a résztvevők:
1. / Egész napos pihenő és szabadprogram. Programlehetőségek: Látogatás az Alaska Sealife Centerben; séta a Marathon trail jelölt túraúton a város feletti természetes kilátóhoz.

vagy

2./ Egész napos túra az Exit gleccser melletti kijelölt útvonalon, a Harding-jégmező pereméig.

Reggeli utazás a nemzeti park látogatóközpontjába. A túra hossza 7 km (oda-vissza 14 km) a szintkülönbség 800 m. A túra kijelölt útvonalon zajlik, az alsó kb. 2 km-en erdőben, aljnövényzetben, míg a Mormota mezőtől nyílt terepen, csodálatos kilátással az Exit gleccserre, illetve a felette elterülő Harding jégmezőre. A túra során megtett távolság, szintkülönbség a társaság helyszíni döntésének függvénye. (Oda vissza ugyanazon az ösvényen haladunk). Tartósan esős nap esetén B program: Látogatás az Alaska Sealife Centerben. Délután rövid vezetés a Lowell Creek vízeséshez, majd séta az Alutiiq Shellfish (tengeri rák- és kagyló) Kísérleti Telephez, illetve a Pacific Seafood üzeméhez. Séta a Tonshina Creek Trail-en a Tonshina Point gyalogos hídjához. Hazaúton bepillantás az erősen rusztikus Waterfront Park lakókocsis kempingezőinek pihenési szokásaiba, szerencsés esetben fóka, vagy tengeri vidra fotózással. Szállás: Éj Seward-ban

9. nap: Lazacok enciklopédiája; Alaszka orosz emlékei

Reggeli indulással utazás a hófödte Kenai-hegység vonulatai között Cooper’s Landing, a félsziget lazachorgász és rafting paradicsoma felé. Utazás a Russian river torkolatához Széchenyi Zsigmond nyomán és útmutatásával, fényképszünettel a Russian River Ferry kompnál.  Figyelem (!): Ez itt a világ legismertebb, legjobb lazachorgász területe – így csoportunk tagjain kívül mindenki hónaljig érő csizmákban, kezében botokkal és lazacokkal fog közlekedni! Rátérés a Skilak Lake útra, fényképszünetekkel a festői Skilak-tó partján. Utunk a Nemzeti Kenai Vadrezervátumon, Széchenyi Zsigmond néhai jávor vadászatának helyszínén vezet át, így a fényképezőink folyamatosan lövésre készen állnak… Rövid pihenő Soldotnában, a „Föld lazac fővárosában”, majd átutazás Kasilof-on át Ninilchikbe. Látogatás az Orosz templomnál, emlékezéssel a közelmúltig élő orosz hagyományokra. „Kagylózás” (clam keresés) Happy Valley tengerpartján, az Aleut-vonulat óriásvulkánjainak látványával. Szállásunk elfoglalása Homer városában.  A másnapi fakultatív medve-les repülés előkészítése, majd látogatás a Kachemak Bay öbölbe nyújtózkodó Homer Spit földnyelven

Szállás: Aspen hotels Homer***

10. nap: Óriásmedvék között

A mai napon két program között választhatnak a résztvevők:

1. Egész napos pihenő és szabadprogram.

(Homer óvárosában és a Homer Spit-en is számos látnivaló várja az érdeklődőket: Pratt Múzeum; Szigetek és Óceán látogató központ; Homer Spit Trail; The Salty Dawg világítótorony; Homer Harbor kikötő)

vagy

2. Repülős medveles a Lake Clark- vagy a Katmai Nemzeti Park és Rezervátum területén. 

A teljes program hossza 5-7 óra az aktuális helyszíntől függően. Repülés: 2 X 1 – 1,5 óra, a medvés terepen tartózkodás kb. 3 óra. Minden kiscsoportot tapasztalt pilóta – vadvédelmi szakemberek vezetnek. Részletes tájékoztatót a résztvevők külön leírásban kapják meg.  

Délutáni szabad program – illetve a rendelkezésre álló időtől függően séta a Kachemak Bay öböl partjain.

Szállás: Aspen hotels Homer ***

11. nap: Kachemak Bay State Wilderness Park(Figyelem! Az egész napos vadonban tartózkodás során csak a magunkkal hozott élelem, ital áll rendelkezésre.)

Reggeli találkozás tengeri-taxi hajóskapitányunkkal. Áthajózás az 1.600 km2 (!) méretű Kachemak Bay State Wilderness Park-ba. Rövid tájékozódás az aktuálistúraösvény viszonyokról, majd vadonjárásunk megkezdése a Grewingk Gleccsertó irányába. A festői vadon az óceánpartok, fenyvesek, mocsarak és gleccserek 1-1 kabinnal tarkított rengetege. Leginkább tengeri vidra,- oroszlánfóka;- jávorszarvas,- és baribál (fekete medve) megpillantásával számolhatunk, jó látási viszonyok esetén a háttérben tornyosuló csúcsokkal és jégmezőkkel. A túra útvonalának kiválasztása és annak hossza a csoport közös megegyezésén alapul. Délutáni visszahajózás Homer-ba. (Az oda-vissza hajózás díja: 120,-USD - helyszínen fizetendő)    

Szállás: Aspen hotels Homer ***

12. nap: Tengerszemek hívó szava

Egész napos utazás Anchorage-ba, útközben fotószünetekkel a Summit Lake (Hegytető-tó) vidékéne legszebb pontjain. Időjárástól és a csoport alpinista hajlamaitól függően Girdwoodnál „felkapaszkodás” az Aleyska felvonón Anchorage környékének egyetlen sípályájára – ahol sétát teszünk az egyik főgerinc irányába a sípályáknál. Koraesti visszaérkezés Anchorage-ba. Éj Anchorage-ban. 

13.nap Anchorage

Reggeli látogatás a legnagyobb könyves boltokban (térkép és szakkönyvvásárlási lehetőség). Járműveink leadása, majd délután búcsút veszünk Alaszkától. Éj a repülőn. Átszállással Budapestre érkezés a 14. nap. 

A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja!

  UNESCO Világörökségi helyszín
 • Wrangell-St. Elias Nemzeti Park (természeti)
}

Utazás/Elhelyezés/Ellátás, Miért éppen:

1. Alaszka vadvilágának bemutatása Széchenyi Zsigmond,  a híres magyar vadász-utazó leírásai alapján: tengeri vidra; Dall juh (hegyi kos); karibu; jávorszarvas; grizzly medve; baribál (fekete medve); az alaszkai lazac fajták

2. Az óceánba borjazó gleccserek és jégvájta fjordok világának megörökítése és bemutatása

3. Az óceánparti jégmezők (Kenai Nemzeti Park) megörökítése és bemutatása

4. Az Alaszka-Range hegység tundráinak megörökítése és bemutatása

5. Az alaszkai nemzeti parkok működésének megtapasztalása, helyszíni látogatással és adatgyűjtéssel a Kenai Fjords-, Denali,- Lake Clark Nemzeti Parkokban és a Kenai Nemzeti Vadvédelmi Rezervátumban

6. A nyári melegben hihetetlen méretűre növő konyhakerti növények megörökítése

7. A Kenai folyó lazacparadicsomának fotózása

UNESCO Világörökségi helyszínek

Kis létszámú csoport, max. 9 fő!

Az aktuális beutazási feltételekről ITT tájékozódhat.

 

 

}

Térkép
Indulási időpontok és árak

Érvényes ekkor: 2023.07.01 - 14 nap / 12 éj
1 755 500Ft/fő
1

FOGLALHATÓ IDŐPONTOK

A naptár segítségével válassza ki mikor kíván indulni! A naptár csak a foglalható időpontokat tartalmazza. Az idősávon jobbra-balra tud mozogni a nyilak segítségével, választását pedig a sárga szín jelöli.

2

FOGLALHATÓ ELLÁTÁSOK

Miután kiválasztotta az időpontot, kérjük válasszon az ellátás típusok közül!

MÓDOSÍTÁS
Kis türelmet kérünk!
3

FOGLALHATÓ SZOBATÍPUSOK

Kérjük válassza ki az Önnek legmegfelelőbb kombinációt a szobák közül! A lista az összes választható kombinációt tartalmazza majd.

MÓDOSÍTÁS
4

TELJES ÁR SZÁMÍTÁS

Az alábbi táblázatban összefoglalva láthatja az Ön által megadott összes választott opciónak megfelelő kalkulációt. A táblázat azonban még további opciók hozzáadására biztosít lehetőséget, mint például biztosítás, fakultatív programok stb. Ezeket a mellettük lévő kapcsolóval hozzáadhatja az eddigiekhez.

Ha mégis meggondolná magát, vagy egyszerűen más kombinációt is megnézne , akkor könnyen megteheti a módosítás gomb megnyomásával. Módosítás után a teljes kalkuláció frissül.

TÉTEL MEGNEVEZÉSE EGYSÉGÁR EGYSÉG DARABSZÁM TÉTEL ÖSSZESEN
Teljes részvételi díj:
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak