Advent Ausztriában vár és apátsági látogatással

Galéria

Jelenleg ajánlatunk nem foglalható. További információért érdeklődjön munkatársainknál, nézzen körül több ezer ajánlatunk között, vagy tekintse meg hasonló utazásainkat:
Ausztria

Fraknó Vára Burgenland egyik legismertebb jelképeként a Rozália-hegység nyúlványán épült, és a fennsík felől nyugati irányba tekintve uralja a kilátást. Klosterneuburg apátsága 900 éve Ágoston-rendi szerzetesek székhelye, nemcsak a hit színhelye, hanem egyedülálló kulturális kincseket is rejt és saját nemes bort termelnek itt.

Utazás alapadatai:

Utazás: autóbusszal
Típus: Ünnepi körutazás

Szállásleírás:

...


Fraknó, Klosterneuburg, szállás nélkül

Szállás: Szállás nélkül

Egyéb szolgáltatások:
Szállás nélkül

Programleírás:

Reggel 06:45-kor találkozó a Népliget – Könyves Kálmán krt.-Hell Miksa sétánynál (Elnök utcával szemben). 07:00 órakor indulás Forchtensteinbe, a Fraknói várhoz, érkezés 10-11 óra között. Érkezés után látogatás a várban.  Fraknó Vára Burgenland egyik legismertebb jelképeként a Rozália-hegység nyúlványán épült, és a fennsík felől nyugati irányba tekintve uralja a kilátást. A vár Különleges fekvése és a várfalakról nyíló felejthetetlen panoráma mellett a vármúzeumot és Európa egyik legnagyobb magántulajdonú fegyvergyűjteményét is megcsodálhatjuk két program keretében – Győztes csaták és koronázások, valamint Időutazás a vár gyűjteményének válogatott műkincsei között.  

A látogatás után a Grenadier Kávéház és Étteremben vendégünk lesz egy kávéra és egy finom osztrák süteményre. (12:00-12:45)

Innen Klosterneuburgba vezet utunk. (15:00) Klosterneuburg apátsága 900 éve Ágoston-rendi szerzetesek székhelye, ahol ideiglenesen a Babenberg-ház és a Habsburgok is székeltek. A hagyomány a mai napig fennmaradt: Az apátság nemcsak a hit színhelye, hanem egyedülálló kulturális kincseket is rejt és saját nemes bort termelnek itt. A látogatás során megtekintjük a kincstárat és az apátsági múzeumot, ahol felbecsülhetetlen hercegi és egyházi kincsek várnak ránk. Ha kigyönyörködtük magunkat a kincsek között, az apátság parkjában adventi vásár vár bennünket, és itt láthatjuk majd a csak adventi időszakban látható ünnepi kivilágítást is. A park ezen részén szinte minden centiméter fénybe öltözik, több ezer csillogó lámpácska járul hozzá az ünnepi hangulathoz. Egy finom osztrák puncs vagy forralt bor elfogyasztása és a karácsonyi díszek, ajándékok megvásárlása után 18-19 óra között elindulunk hazafelé. 

Hazaérkezés a késő esti órákban, 22 óra körül.  

Az alapár tartalmazza: az utazást busszal, a szervezést és a magyar nyelvű idegenvezetést.

Az alapár nem tartalmazza: az étkezést, a parkolási díjakat, a belépők árát, a biztosítást és a regisztrációs díjat (1 500 Ft/fő) 


Pénzügy: Helyben fizetendő költség: 38 Euro/fő, mely tartalmazza a belépőt Fraknó várába magyar helyi idegenvezetéssel, kávét sütivel, az apátsági belépőt magyar nyelvű audioguide-dal, a belépőt az adventi vásárra és az Illumina kivilágított kertbe. A belépők ára a buszon az idegenvezetőnek fizetendő, melynek összege időközben változhat.


Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség). A programok időrendi sorrendje változhat.

Útközben pénzváltási lehetőség nincsen! A belépőjegy és fakultatív programok árai tájékoztató jellegűek, a változtatás jogát fenntartjuk. 
Utazás: autóbusszal. Útközben 1 alkalommal tartunk pihenőt. A pihenőhelyek mosdóiban fizetni kell, ezért jó, ha van nálunk aprópénz. 

A helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik (fix választott ülőhelyfoglalás lehetséges az autóbuszon az út teljes időtartamára). A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson.


Amennyiben fix, Ön által kiválasztott ülőhelyet igényel a buszon (melyet végig fenntartunk, vidéki felszállás esetén is) annak díja 1 000 - 2 000 - 3 000 Ft/fő a választott ülőhelytől függően. 


Felszerelés: Kis hátizsákot érdemes magunkkal hozni, mely tartalmaz némi szendvicset és vizet az útra. Évszaknak megfelelően öltözzünk. Érdemes magunkkal hozni egy meleg pulóvert és egy esőkabátot. Jó idő esetén természetesen ezek a buszban hagyhatók. Módosítási díjak:

  • Dátummódosítás díja a foglalást követően 2.500 Ft/fő, maximum utazás előtt 30 nappal lehetséges.

  • Névmódosítás, felszállási hely-módosítás díja a foglalást követően 2.500 Ft/fő, maximum utazás előtt 3 nappal lehetséges.


Biztosítás: ajánlott. Ez irodánkban könnyűszerrel megkötheted.


További felszállási lehetőségek:

Népliget – Könyves Kálmán krt.-Hell Miksa sétánynál (Elnök utcával szemben) 

M7/M1-es autópálya, Budaörsi Pihenőhely, MOL benzinkút, 10-es km kő (+ 20 perc)

M1-es autópálya, Óbarok Pihenőhely, OMV benzinkút, 43-as km kő (+ 50 perc)

M1-es autópálya,(Tata) Remeteségi Pihenőhely, Shell benzinkút, 64-es km kő (+65 perc)

M1-es autópálya, (Bábolna) Concó Pihenőhely, OMV benzinkút, 94-es km kő (+80 perc)

M1-es autópálya, (Győr) Arrabona Pihenőhely, MOL benzinkút, 119-es km kő (+90 perc)

M1-es autópálya, (Mosonmagyaróvár) Mosoni Pihenőhely, MOL benzinkút, 162-es km kő (120 perc)


Kérjük, hogy ha nem a budapesti felszállást választják, jelezzék megrendeléskor. A busz csak igény esetén áll meg a felszállási helyeken és csak a fent felsorolt csatlakozási pontokon van lehetőség a felszállásra! 


Felhívjuk figyelmét, hogy a busz a menetiránnyal megegyező oldalon tud csak megállni az autópályák pihenőhelyein, azaz oda- és visszaúton nem ugyanazon oldalon!


A foglalás elküldésével minden utas elfogadja az utazási iroda általános utazási feltételeit. 


Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Térkép
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak